Clicks1K
hu.news
1

Viganó "tiszta választ" kér Ferenc pápától Krisztus szentségével kapcsolatban

Carlo Maria Viganò érsek arra kéri Ferenc pápát, hogy "tiszta választ" adjon a kérdésekre, amelyek Krisztus isteni eredetének tagadásával kapcsolatosak, amelyeket Eugenio Scalfari újságíró publikált.

Viganó elmondta a LifeSiteNews.com oldalnak, hogy a mostani vatikáni megjegyzés nem elegendő: "A keresztények egy tiszta választ akarnak Ferenc pápától. Ez az ügy túl fontos".

Viganó szerint a keresztényeknek "joga" van ehhez a válaszhoz a megkeresztelkedés virtusa alapján.

Ferenc pápa Krisztus isteni eredetével kapcsolatos kételyeit tovább erősíti az, hogy soha sem térdel le az Oltáriszentség előtt, továbbá az abu-dzabi nyilatkozatban Ferenc pápa azt írta, hogy minden vallást egyformán akar Isten, ezzel arra utalva, hogy Krisztus egyszerűen csak egy vallás feje.

#newsYmklupzsev

Gratia copiosa
Elovettem a Nicea-i credo-t a latint, amit az ember szo szerint ledaral gondolkodas nelkul, igaz nem szentmiseken, mert onnan a latin ki van tiltva, mar az egyebkent Salve regina is pl a fernciek teren, ahol az ember nem gondolja, hogy tamadas erheti ( az elso dobbenet utan latinul folytattam parhuzamosan a tobbiekkel akik magyarul enekeltek) A rozsafuzeren, otthon meg lehet latin. Szoval nem …More
Elovettem a Nicea-i credo-t a latint, amit az ember szo szerint ledaral gondolkodas nelkul, igaz nem szentmiseken, mert onnan a latin ki van tiltva, mar az egyebkent Salve regina is pl a fernciek teren, ahol az ember nem gondolja, hogy tamadas erheti ( az elso dobbenet utan latinul folytattam parhuzamosan a tobbiekkel akik magyarul enekeltek) A rozsafuzeren, otthon meg lehet latin. Szoval nem talalok egyetlen -tol -ig utalast a latinban, de magyarul is ezt mondjuk annyira egyertelmu Deum de Deo ISTEN az ISTENTOL, majdnem szajbaragosan taglalja a Credo ezt, hogy es mint kitol, kivel, hogyan .. azert irok ujra, mert nehany napja arrol olvastunk a Miatyankot szandekozik atdolgozni a Papa. Gorogul nem tudok, de ugy latszik azt is meg kell neznem mi a baj vele. Talan Kasper biboros a famila szinoduson mondott magamutogato megjegyzesere is oda kell figyelni: nem biztos hogy az Ur, az Isten feltve megorzott ipsissima verba mondott szavai tenyleg ugy hangzottak-e el ahogy .... megoriztek az elso keresztneyek, a vertanuk, akik Krisztus nevevel az ajkukon haltak gyotrelmes halalt. Erre mondta Benedek papa a Papok eveben a Szent Peter teren tobb tizezer pap elott - es nagy tapssal unnepeltek ezert szinte megszakitva a beszedet, ... oszinten szolva az abszolut tudomanyos biblia magyarazatok szamomra nevetsegesek...... mondja O a teologia tudomanyanak mestere es Meisner biborost idezve mindenki emlegeti a teologia Mozartja.
Vagy tudomanyos vagy nem, vagy van szeretet vagy nincs, vagy vannak hitigazsagok vagy nincsenek.
Vagy iszlam, vagy kriszlam ... Koran vagy Oszovetseg, mert errol van szo. Ezert a nagy kavarodas, hogy lehet fabol vaskarikat csinalni, a kort negyszogesiteni.
Ha meg lenne ver a romaiak ereiben, ahogy nincs, mar reg tuntetnenek.