Clicks33
ro.news

Totul și contrariul tuturor: Pachamama Francisc avertizează despre idolatrie

„Dacă nu ne închinăm lui Dumnezeu, ne vom închina idolilor - nu există cale de mijloc”, a vorbit cu emfază Francisc în cadrul Liturghiei sale de Bobotează.

„Este fie Dumnezeu, fie idoli; sau, pentru a folosi cuvintele unui scriitor francez: „Cine nu se închină lui Dumnezeu, se închină diavolului” (Léon Bloy). ” Francisc a avertizat că neînchinarea la Dumnezeu ne va transformă „pe noi” din credincioși în idolatri, „Este exact așa, aut aut [fie, fie].”

În urmă cu o zi, el a sugerat spunând contrariul că toți oamenii care adoră orice, erau frați ai „unui singur Tată”, oricine ar fi acesta.

În Querida Amazonia (februarie 2020), el laudă o „armonie cosmică” păgână care se bucură de „micile daruri ale lui Dumnezeu” (71), un „misticism indigen” păgân și o „relație păgână cu Dumnezeu prezentă în cosmos” (73). El insistă asupra faptului că o relație cu Hristos „nu este inamică pentru„ viziunea cosmică a lumii ”a păgânilor, deoarece Hristos „pătrunde în toate lucrurile ”(74) și afirmă că sărbătorile religioase păgâne au un„ sens sacru ”(79).

#newsHgnsjhorgo