hr.news
189

Njemački biskup: Njemačka sinoda samo provodi Franjine prijedloge

Biskup Aachena u Njemačkoj, Helmut Dieser želio bi da Franjo shvati "da želim učiniti upravo sve što nam Franjo predlaže".

Bez da mu se postavilo pitanje, Dieser je za Dw.com (8. studenog) rekao da ne želi propovijedati nauk Crkve homoseksualcima. Za njega porivi takvih osoba "nisu neprirodni" i stoga ne moraju živjeti čedno nego "kao Crkva moramo iznova odgovoriti na ta pitanja".

Suprotstavljajući se Bibliji, Dieser homoseksualne radnje smatra "pozitivnima", ali ih definira na dosljedno negativan način " ne kao nesreću", "ne kao bolest", "ne kao izraz nedostatka" i "ne kao posljedicu istočnog grijeha".

U području seksualnosti, Dieser pretpostavlja "raznolikost", tj. homoseksualnost, normalnu seksualnost i što drugo? Čak kaže - čovjek se pita kako to zna - da je homoseksualnost "po volji Boga" i "ne krši volju Stvoritelja".

Naravno, želi "blagosloviti" homoseksualne parove garnirajući to lažima da "te Bog voli takvog kakav jesi, i kao takav si prihvaćen".

Ako se to odnosi na homoseksualizam, mora vrijediti i za zlostavljače djece, rasiste i nacionalsocijaliste. Što još želi Dieserov "bog" otkrit će mu oligarhijski mediji kad im se ukaže prilika.

Slika: Helmut Dieser, © wikicommons CC BY-SA, #newsOrxkbdohqh