Clicks268
hu.news
1

A pap arra kényszerítette a szeminaristákat, hogy ússzanak meztelenül

Három volt szeminarista azt állítja, hogy a clevelandi egyházmegye nem reagált, miután egy plébános, James Cosgrove atya állítólag meztelen úszásra kényszerítette őket - írja a PillarCatholic.com (október 22).

A három volt szeminarista 2019 decemberében tett feljelentést az egyházmegyénél, de Cosgrove-nak egészen a közelmúltig továbbra is hozzáférése volt a szeminaristákhoz, beleértve a szeminárium kulcsát is. Tavaly novemberben Cosgrove fizetett betegszabadságot vett ki depresszió és szorongás miatt. Idén októberben lemondott a szolgálatról.

Az egyik szeminarista, Nick Grismer azt állítja, hogy 2019 júniusában/júliusában nyomást gyakorolt rá, hogy meztelenül fürödjön a szeminárium úszómedencéjében és egy egyházmegyés pap tulajdonában lévő tóparti házban, miközben fényképeket és videókat készített, még akkor is, amikor Grismer megkérte, hogy hagyja abba.

A pap Grismer barátja és mentora volt, aki azt mondta neki, hogy le kell lepleznie magát, hogy "szabad" vagy "meztelen legyen Isten előtt". Cosgrove arra is bátorította, hogy igyon, bár Grismer alkoholproblémákkal küzdött, és megpróbálta meggyőzni Grismert, hogy éjszakára aludjon mellette a ház nappalijában, de ő visszautasította.

Két másik volt szeminarista is megerősítette, hogy 2019 nyarán szintén arra kényszerítették őket, hogy meztelenül ússzanak Cosgrove-val.

Kép: Cathedral of St. John the Evangelist, Cleveland © wikipedia, #newsRdvtbadhfd

francesco69
Senkit nem lehet kényszeríteni pucér úszásra. Egy szeminarista felnőtt. Engem biztos nem, adtam volna neki olyan pofont, hogy a fal adta volna a másikat. Három szerencsétlen, ha ez igaz, és tényleg meztelen úsztak, akkor nem is valók papnak. És mi van ha a hitül elhagyására kényszerítik, akkor elhagyják. Ez is egy nagy kamu.