Clicks229
hu.news

A német bíróság elítélte a híres lengyel papot, amiért leleplezte az egyházi meleglobbit

Egy kölni kerületi bíróság 4800 eurós büntetést szabott ki Dariusz Oko híres lengyel atya ellen a homoszexuálisok elleni állítólagos "gyűlöletkeltése" miatt - jelentette a lengyel média. Oko fellebbezett az ítélet ellen.

2021-ben két cikket publikált a német Theologisches tudományos folyóiratban az egyházon belüli homoszexuális csoportok ellen, ahol az egyház "rákos daganatának" és "pestisének" nevezve őket.

A lengyelből fordított szövegek Oko Levendula maffia: A pápákkal és püspökökkel az egyházon belüli homoszexuális csoport ellen (2020) című könyvéből származnak, amely Lengyelországban bestseller lett; több mint 30 000 példányban kelt el. Ugyanilyen, 4800 eurós büntetést szabtak ki Johannes Stöhr atyára, aki a Theologisches jogi felelőse.

Oko a lengyel TVP-nek azt mondta, hogy tudományos szöveget írt, és megismételte, hogy "összegyűjtöm az ismert tényeket a reverendás homoszexuálisokról és szokásaikról. Ez a 'levendula maffia' a szicíliai maffiához hasonló szerepet játszik". A lengyel igazságügyi miniszterhelyettes, Marcin Romanowski, akadémikus és Opus Dei számonkérő a Twitter.com-on kifejtette, hogy Okót azért üldözik, mert "egy tudományos cikkben leleplezte az egyházon belül működő erőszaktevők egy csoportját". Romanowski, aki Németországban tanult, elítéli a német bíróságot a "tudományos szabadság sárba tiprásáért".

A feljelentést Wolfgang Rothe atya, egy Rómában tanult egyházjogász tette, aki a mára megszűnt "konzervatív" Sankt Pölten-i szeminárium rektorhelyettese volt Ausztriában. 2004-ben olyan képek kerültek nyilvánosságra, amelyeken látszik, hogy Rothe egy szeminaristát szájon csókol. 2004-ben a botrány a konzervatív Sankt Pölten-i püspök, Kurt Krenn leváltásával ért véget.

Rothet végül a müncheni érsekség újrahasznosította, ahol a közösségi médiában a homoszexuális ideológiát népszerűsíti. Marx bíboros müncheni érseksége azt válaszolta dlawe (július 8.) Gloria.tv felhasználónak, aki panaszkodott Rothe legutóbbi homoszexuális "áldásai" miatt, hogy nem fogják megbüntetni.

Kép: Dariusz Oko © wikicommons, CC BY-SA, #newsOwoiwgmelq