hu.news
322

Brutális büntetést szabott ki Ferenc pápa az Opus Dei katolikus papjára

Az elűzött Opus Dei atya, a 42 éves Janvier Gbénou, aki magát Jesusmary Missigbètò atyának hívja és jelenleg szüleivel él Elefántcsontparton, július 1-jén kapta meg a Püspöki Kongregáció rendeletét, melyet Ferenc pápa és Ouellet bíboros írt alá.

Ez érvényesíti az Opus Dei által Gbénou-ra kiszabott szankciókat, amelyeket "a legfőbb pápa iránti tisztelet és engedelmesség" (273. kánon) tanúsításának állítólagos hiánya miatt róttak ki rá. Egy olyan törvény, amelyet talán még soha nem használtak az Egyház történetében.

Gbénou megkérdőjelezte Ferenc pápa álláspontját a homoszexualitással kapcsolatban. Jelenleg tilos számára, hogy nyilvánosan és zárt körben misét tartson, prédikáljon vagy gyóntasson.

Igazságtalannak nevezte a döntést, valamint kijelentette, hogy lelkiismerete miatt se utasíthatja el a döntést [amit Ferenc a meg nem tért bűnösök esetében persze nagyra értékel], mivel maga a pápa "súlyosan hiányolta az Isten és az Isten népe iránti tiszteletet és engedelmességet".

Gbénou atya Krisztusra, pápákra és vatikáni dokumentumokra hivatkozik Ferenc pápa homoszexuális eretneksége ellen. Felsorolja a homoszexuális bíborosokat és az egyház tanításával szembeni vétkeiket, mint Hollerich-et (Luxemburg), aki az egyház homoszexualitásról szóló tanítását "hamisnak" nevezte, Zuppi-t (Bologna), aki megengedte a homoszexuális "áldást", vagy Cupich-ot (Chicago), aki hagyta, hogy homoszexuálisok prédikáljanak.

Ferenc pápa áldozata jogosan teszi fel a kérdést: "Milyen szankciókkal sújtják ezeket a katolikus egyház tanításához hűtlen bíborosokat? Semmilyennel. Éppen ellenkezőleg, felelősségteljes tisztséget és nyilvános dicséretet kapnak a pápától, miközben a keresztény hagyományhoz hű papokat szankcionálják."

#newsBuseixrgzg