Join Gloria’s Christmas Campaign. Donate now!
Clicks678
hu.news
1

Meztelen testek: Ferenc pápa felavatja a "Világ Lelke" múzeumot

Ferenc pápa október 18-án felavatta az úgynevezett Anima Mundi Etnológiai Múzeumot, ami a vatikáni múzeumok része.

Félmeztelen püspökök vették körbe - csak Baldisseri, aki megparancsolta nekik, hogy jöjjenek el, volt teljes ruházatban - és két meztelen műalkotás. Ettől független a múzeum neve Anima Mundi (világ lelke). Jobb név lenne azonban a "A világ meztelen püspökei és testei".

A műalkotások démoni rondasága ellenére Ferenc pápa azt nyilatkozta, hogy a "szépség egyesít bennünket", és valamit mondott "az emberi testvériségben" való életről is.

Viccet csinált a műalkotásokból, amelyek a pogány félelmet és démonizmust szimbolizálják, hogy azok segítenek meghallani "Isten hangját".

A kiállításban vannak bálványok, sok toll, primitív ékszerek és kosarak.
(Képek).

#newsQocnleprse

„Mi nem a világ lelkét kaptuk, hanem az Istentől eredő Lelket, hogy megismerjük, amit Isten nekünk ajándékozott. Nos erről beszélünk, nem az emberi bölcsesség tudós szavaival, hanem ahogy a Lélek tanítja, lelki embereknek lelkieket nyújtva. Az érzéki ember nem fogja föl, ami Isten lelkéből ered. Oktalanságnak tűnik neki, s nem képes megérteni, hogy lelkileg kell azt elbírálni. A lelki ember …More
„Mi nem a világ lelkét kaptuk, hanem az Istentől eredő Lelket, hogy megismerjük, amit Isten nekünk ajándékozott. Nos erről beszélünk, nem az emberi bölcsesség tudós szavaival, hanem ahogy a Lélek tanítja, lelki embereknek lelkieket nyújtva. Az érzéki ember nem fogja föl, ami Isten lelkéből ered. Oktalanságnak tűnik neki, s nem képes megérteni, hogy lelkileg kell azt elbírálni. A lelki ember azonban mindent elbírál, de őt senki sem jogosult megbírálni. «Vajon ki látta át az Úr gondolatait, hogy kioktathatná őt?» Mi viszont Krisztus gondolatainak birtokában vagyunk.” (1Kor 2,12-16)