Clicks444
hu.news

Egy bíboros és hét püspök aláírtak egy homoszexuális nyilatkozatot

Nyolc amerikai püspök aláírt egy nyilatkozatot a homoszexuális kísértések elősegítésére a fiatalkor alatt: "Isten teremtett téged, Isten szeret téged, és Isten a te oldaladon áll" - írták (TylerClementi.org, január 25).

Az aláírok a szokásosak: newarki Tobin bíboros, Santa Fe-i Wester érsek, lexingtoni Stowe püspök, San Diego-i McElroy püspök, Cheyenne-i Biegler püspök, Weisenberger tucsoni püspök, valamint Gumbleton (Detroit) és Madden (Baltimore) nyugalmazott segédpüspökök.

Általánosságban azt állítják, hogy Krisztus szeretetet, irgalmasságot és "mindenki befogadását" tanította - ami nem igaz, mivel erőteljesen megtámadta a farizeusokat és másokat. A nyilatkozat hozzáteszi, hogy Krisztus vonzalma különösen azok iránt érzett, akik "üldözöttnek vagy marginalizáltnak érezték magukat", ami szintén helytelen, amikor Krisztus az üldözöttekért Isten Országáért gondoskodott, nem pedig azokért, akik "üldözöttnek érzik" magukat.

A püspökök szelektíven idézik a katolikus egyház katekizmusát, amely azt tanítja, hogy a homoszexuálisokkal tisztelettel, együttérzéssel és érzékenységgel kell bánni. Kihagyják a Biblia és a katekizmus egyéb értékeléseit, amelyek szerint a homoszexualitás objektíve beteg, eredendően gonosz, Istenhez bosszúért kiáltó bűn.

Kép: Press Release, TylerClementi.org, #newsGigiipspde