Clicks439
hu.news
1

Ferenc pápa: "Minden megkeresztelt" ember Isten gyermeke - és a régi rítust követő katolikusok?

Ferenc pápa egy mostani szentbeszédében azt írta, hogy "minden megkereszteltet" ember olyan, mint egy szőlővessző ága, amely Krisztus.

Nyilván maga Ferenc pápa nem hiszi ezt el, különben a Vatikán nem kezelné a régi rítust követő katolikusokat kitaszítottként. Ferenc pápa folytatta azt az állítást, hogy az ima arra késztet bennünket, hogy megszeressük a Jézust követő "összes embert", függetlenül attól a keresztény közösségtől, amelyhez tartozhatnak.

Kifejtette, hogy "annak ellenére, hogy nem tartozhatnak 'közünk', mégis az összes ember Istené". Ez azt jelenti, hogy Krisztus egyháza csak egy emberi találmány, amely irreleváns az "Ő" számára.

Ferenc pápa a "Szentlelket" az "ökumenikus utazás építészének" nevezte, ami a pápa szerint "egységet okoz, mivel Istent egy hanggal szólítjuk meg". Igazából az ökumenikus események mesterséges műsorok, melyek vallási közömbösséget okoznak a hívek körében.

A szentbeszédet azoknál a vecsernyéknél olvasták fel, amelyeket Kurt Koch bíboros vezetett a keresztény egységért szóló imahét végén a Szent Pál-bazilikában, a bazilika falain kívül. Ez a szolgálat Koch bíboros, Atanasie Rusnac (román ortodox) és Ian Ernest (anglikán) közös "áldásával" ért véget.

#newsPhuqsbcxjk

Atosz80
Kifejtette, hogy "annak ellenére, hogy nem tartozhatnak 'közénk', mégis az összes ember Istené".