hu.news
2334

Viganó: A fiatal Ratzinger modernista volt

Joseph Ratzinger atya döntő szerepet játszott a második vatikáni zsinat teológiai sémáinak megdöntésében, amikor teológiai Peritus (tanácsos) volt Josef Frings (+1978) liberális kölni bíborosnál - mondta Carlo Maria Viganó érsek a LifeSiteNews.com lapnak (január 6).

Vitathatatlan Viganó számára, hogy Ratzinger számos írása azt mutatja, hogy Hegel és a modernizmus befolyásolta. Viganó Enrico Maria Radaelli professzorra és Peter Seewaldra hivatkozik, akik ezt a pontot illusztrálták már.

Viganó megjegyzi, hogy Ratzinger korai kijelentései "nagymértékben ellentmondanak" a folytonosság hermeneutikájának, amelyet XVI. Benedek talált ki.

Legalábbis Viganó úgy véli, hogy Ratzinger szerepe a Hittani Kongregáció prefektusaként és pápaként "hozzájárult legalább valamiféle szívbéli változáshoz az elkövetett hibák és az általa vallott elképzelések tekintetében".

Viganó azt szeretné, ha Ratzinger elhatárolódna "a korai teológiailag téves álláspontjától".

#newsHexfefqfng

Gratia copiosa
Maga XVI. Benedek cipőjét pucolni sem méltó. XXIII. János felkérte Frings bíbirost, irjon egy " projektet" a zsinatra. Ő Ratzinger professzort bízta meg. A papa Rómába hivta a bibirost aki magával vitte Ratzingert ha valami nem rendjén van válaszoljin. A pápa örömmel fogadta őket és ezt mondta: Köszönöm a zsinatra vonatkozo vázlatát: .Én is ezt akartam mondani, de nem talaltam hozzá a …More
Maga XVI. Benedek cipőjét pucolni sem méltó. XXIII. János felkérte Frings bíbirost, irjon egy " projektet" a zsinatra. Ő Ratzinger professzort bízta meg. A papa Rómába hivta a bibirost aki magával vitte Ratzingert ha valami nem rendjén van válaszoljin. A pápa örömmel fogadta őket és ezt mondta: Köszönöm a zsinatra vonatkozo vázlatát: .Én is ezt akartam mondani, de nem talaltam hozzá a szavakat." Ezt XVI. Benedek mondta el amikor a római papságtól búcsúzott a VI. Pál teremben. A zsinat tagadók amellett, hogy kikôzosítés állapotában vannak az összes zsinatot is érvénytelenítik közte az efezusit és a nicea-it is. Ez a probléma. Sürģősen rendezzék a kapcsolatukat a Katolikus Egyházzal amíg nem késő.
Bazsó-Dombi Attila
Tohuvabohu! Mivel az aposztaták elsők a kiközösítettek sorában, nem szolgáltathatnak viszonyítási alapot mások esetleges kiközösítettségéhez!