sl.news
59

Frančišek oznanja religijo brez Kristusa

Frančiškov januarski video za leto 2021 z molitveno namero, ki je bil objavljen 5. januarja, nosi naslov "V službi človeškega bratstva" - medtem ko katoličani služijo Kristusu. V času, ko Frančišek …More
Frančiškov januarski video za leto 2021 z molitveno namero, ki je bil objavljen 5. januarja, nosi naslov "V službi človeškega bratstva" - medtem ko katoličani služijo Kristusu.
V času, ko Frančišek vztraja, da naj kristjani molijo skupaj s tistimi, ki molijo v skladu z "drugimi" kulturami, "drugimi" tradicijami in "drugimi" prepričanji, video posnetek prikazuje sedečo katoličanko, ki recitira rožni venec, muslimanko, ki se priklanja nad molitveno preprogo, in Juda, ki moli iz knjige. Ogromne skupine, kot so hindujci in budisti, so v videoposnetku prezrte.
Uporaba besede "drugi" nakazuje, da so različne religije medsebojno zamenljive in da resnica v religiji ni pomembna. Frančišek trdi, da nas "bratstvo" vodi, da se odpremo "Očetu vseh", medtem ko je v resnici Bog Oče le svojega "edinorojenega" sina in tistih, ki so s pomočjo Cerkve vključeni v Sina.
V nadaljevanju zlajnan videoposnetek prikazuje tri vernike, ki se med seboj pogovarjajo z mobilnim telefonom in skupaj delo opravljajo v …More