ro.news
16

Africa: Săracii se ridică împotriva lui Bergaylio

După Malawi, Zambia și Nigeria, Conferința episcopală din Ghana a respins propaganda homosexuală a lui Francisc exprimată în "Fiducia supplicans". Declarația a fost semnată la 21 decembrie de episcopul …More
După Malawi, Zambia și Nigeria, Conferința episcopală din Ghana a respins propaganda homosexuală a lui Francisc exprimată în "Fiducia supplicans".
Declarația a fost semnată la 21 decembrie de episcopul Matthew Kwasi Gyamfi, 66 de ani, din Sunyani, președintele conferinței episcopale.
Episcopul Kwasi remarcă truismul că Biserica nu are puterea de a da o "binecuvântare" dacă aceasta ar conferi cumva o formă de legitimitate morală relațiilor homosexuale sau practicilor sexuale extraconjugale.
Paragraful cheie: "Binecuvântarea despre care Declarația spune că ar putea fi dată oricui, se referă la rugăciunile pe care oamenii le pot solicita. Pentru cei care se află în stare de păcat, rugăciunile sunt menite să îi conducă la convertire. Prin urmare, rugăciunile pentru persoanele care au relații homosexuale nu sunt menite să legitimeze modul lor de viață, ci să le conducă pe calea convertirii".
Concluzia este că "preoții nu pot binecuvânta uniunile între persoane de același sex". Cu "Fiducia …More