Clicks346
hu.news
1

Müller ismét támad: Az amazonasi szinódus felfordítja az egyházat

A német püspökök szinodális folyamata átváltoztatja a papságot egy olyan rendszerré, ahol jól fizetett, preferálhatóan női tisztviselők lesznek.

Ez Gerhard Müller bíboros megfigyelése egy újabb tízoldalas nyilatkozattal (július 26) kapcsolatban, amelyet a LifeSiteNews.com publikált.

Müller kíváncsi, miért az "elhagyatott" német egyház a modell az egész egyháznak, amikor a német szinodális folyamat és az amazonasi szinódus főszereplői "szinte ugyanazok".

Ezek "csak pusztítanak és pénzügyileg, valamint szervezetileg kapcsolatba vannak" a német püspökök gazdag segélyügynökségeivel - mondta Müller.

A szinódus után "már semmi sem lesz a régi", az egyház pedig felismerhetetlen lesz.

Müller kiemelte, hogy a szinódusi folyamat és az amazonasi szinódus nem a Biblián és a hagyományokon alapul, hanem a "globalizált világ vagy az amazonasi törzsek vélt szociológiai szükségletein".

Müller továbbá kiemelte, hogy a nők "felszentelése", amit bizonyos emberek akarnak, érvénytelen. Elmondta, hogy a szentségi diakónusok soha sem voltak nők.

Ezt egy pápa sem változtathatja meg, mivel a tridenti zsinat rendelete kimondta, hogy a pápa és a püspökök nem rendelkeznek hatalommal a szentségek fölött.

Kép: © Mazur/catholicnews.org.uk, CC BY-NC-SA, #newsRlqvsjbdco