hu.news
1688

Az amerikai legfelsőbb bíróság elleni kiszivárogtatás nyolc főbb pontja

1. Az Axel Springer német oligarcha birodalom tulajdonában lévő Politico.com május 2-án közzétett egy 98 oldalas tervezetet [amelyet valószínűleg a titkosszolgálatoktól kapott] a Legfelsőbb Bíróság …More
1. Az Axel Springer német oligarcha birodalom tulajdonában lévő Politico.com május 2-án közzétett egy 98 oldalas tervezetet [amelyet valószínűleg a titkosszolgálatoktól kapott] a Legfelsőbb Bíróság döntéséről a Dobbs kontra Jackson Women's Health Organisation mississippi-beli abortuszügyében.
2. A február 10-i szövegben ("1. tervezet") Samuel Alito bíró "kezdettől fogva kirívóan hamisnak" nevezi Roe-t, érveléseit "kivételesen gyengének" írja le.
3. Bombahír: öt bíró (Alito, Thomas, Gorsuch, Kavanaugh és Coney Barrett) az abortuszt az Egyesült Államokban bevezető Roe kontra Wade (1973) ítélet hatályon kívül helyezését fontolgatja.
4. A döntés nem tenné illegálissá az abortuszt, de felhatalmazná az amerikai államokat, hogy betiltsák azt.
5. Barikádok állnak a Legfelsőbb Bíróság épülete körül, és a gyermekgyűlölők tüntetésekbe kezdtek. Az alábbi videón a Katolikus Egyetem hallgatói imádkoznak, miközben a gyűlölködők azt skandálják: "tartsátok távol a rózsafüzéreteket a petefészkemtől".
6.…More
irénreichl shares this
2