hu.news
1355

"Mindenhol volt rabszolgaság, de csak a fehérek törölték el"

A kolonizáló országok rákényszerítették a helyieket, hogy hagyjanak fel a rabszolgatartással - írja a 74 éves Bernard Lugan francia történész az új könyvében, mely címe “Esclavage l’istoire à …More
A kolonizáló országok rákényszerítették a helyieket, hogy hagyjanak fel a rabszolgatartással - írja a 74 éves Bernard Lugan francia történész az új könyvében, mely címe “Esclavage l’istoire à l’endroit” [Rabszolgaság. Történelem igazából].
Ettől független jelenleg csak a fehérek által bonyolított rabszolgatartás az, ami bűncselekmény, miközben az arab rabszolgakereskedelem, ami a kolonizáció végett szűnt meg, el van tüntetve.
A berber nőket és lányokat rendszeresen elrabolták az arab megszállók, ezt pedig csak "berber szüretnek" nevezték. A tunéziai születésű Ibn Khaldun (+1406) muszlim tudós erről azt írta, hogy "gyönyörű berber rabszolgák, a méz színű bőrükkel".
Több millió európait raboltak el az 1800-as évekig a tengereken és a Földközi-tenger partjain. Azt mondták, hogy "keresztény rabszolga eső van az algíroknál".
A feketék rabszolga kereskedelme az afrikai kereskedelmi partnereken múlott, akik átadták a foglyokat. Afrika egy része meggazdagodott abból, hogy eladták a másik részét. …More
Gratia copiosa
a bün rabszolgasága egyetemes. Egyedül a katolikus papa oldozhat fel a az univerzumban a bun rabszolgasága következménye alól. a 9 miilliárd emberből mindösszesen 104 ezer a katolikus pap. A mustármagnál kevesebb az emberek tömegéhez képest. A férfiak elsöprő többsége a legfontosabbal kapcsolatban tudatlan és ha tudja akkor közömbös, nem bizik a Gondviselésben. A nők sem, de nekik nem a …More
a bün rabszolgasága egyetemes. Egyedül a katolikus papa oldozhat fel a az univerzumban a bun rabszolgasága következménye alól. a 9 miilliárd emberből mindösszesen 104 ezer a katolikus pap. A mustármagnál kevesebb az emberek tömegéhez képest. A férfiak elsöprő többsége a legfontosabbal kapcsolatban tudatlan és ha tudja akkor közömbös, nem bizik a Gondviselésben. A nők sem, de nekik nem a papság ajándéka az ajándékuk.