Clicks342
hu.news

A Traditionis Custodes mögötti tettesek nevei

A Traditionis Custodes (TC) Ferenc pápa fő felelőssége mellett az olasz püspökök terve volt - mondta Claude Barthe francia atya a Rorate-Caeli.blogspot.com lapnak (július 30).

Az amerikai és francia püspökök, ahol a római rítus jobban elterjedt, meglepődtek a TC-n, és mérsékelten reagáltak.

Barthe elárulja, hogy Parolin államtitkársága - amely Ferenc pápa parancsait teljesíti - "vezette az eglszet", de "rendkívül diszkrét volt". Kérések hangzottak el, valószínűleg Ladaria (Hittani Kongregáció) részéről, aki azt kérte, halasszák el a TC-t, hogy "elkerüljék az új liturgikus háborút az egyházban".

A fő bűnösök nevei a következők: Bergoglio, Parolin, az őt helyettesítő Peña Parra, Versaldi (Katolikus Nevelés), együttműködve a Liturgia-, a Klérus-, a Püspöki kongregáció és az Államtitkárság képviselőivel, akik részt vettek a miseellenes találkozókon.

Egy másik jelentős lobbicsoport Olaszországból származik, ahol a fiatal papok csak most ébrednek fel, ünneplik a római rítust és veszik át a katolikus eszméket.

A mise elleni gyűlölet egyik fő oka Barthe számára az általa képviselt tanítás, és: "Kiemeli azt, ami fáj, nevezetesen a második vatikáni zsinat tanításaival kapcsolatos helyzetére, amely soha nem rendeződött".

Kép: © Joseph Shaw, CC BY-NC-SA, #newsClesmqprtj