Clicks376
hu.news
2

Ferenc pápa: A keresztények és a muszlimok ugyan abban az Istenben hisznek

A marokkói látogatása estéjén (március 30-31) Ferenc pápa azt mondta a VaticanNews.va videóüzenetében, hogy "keresztényként és muszlimként hiszünk Istenben, aki kegyelmes és maga a teremtő".

HOzzátette, hogy ez az isten hozta létre a férfiakat és nőket, hogy egymás mellett éljenek "megtisztelve egymás sokszínűségét, és egymsát folyamatosan segítve".

Ez az üzenet megismétli Ferenc pápa eretneki
abu-dzabi nyilatkozatát, ami szerint a vallások sokszínűsége ellentmond egymással, a Szentháromságot tagadó vallások pedig Isten akarata.

#newsHygqxevejg
Mamocs
Drága Testvérem!
1. Nem mohamedán vallás hanem iszlám . Annak is két nagy ága van ugye. Más más felfogással.
2. Én még soha nem találkoztam azzal, hogy a muszlim hölgyek csakis a pokolba kerülhetnek. Esetleg az érdekesség kedvéért tudnál erről nekem egy linket küldeni?
3. Nem gondolhatod komolyan, hogy minden muszlim kiegyensúlyozatlan és pszichésen instabil. Sajnos nem minden keresztény …More
Drága Testvérem!
1. Nem mohamedán vallás hanem iszlám . Annak is két nagy ága van ugye. Más más felfogással.
2. Én még soha nem találkoztam azzal, hogy a muszlim hölgyek csakis a pokolba kerülhetnek. Esetleg az érdekesség kedvéért tudnál erről nekem egy linket küldeni?
3. Nem gondolhatod komolyan, hogy minden muszlim kiegyensúlyozatlan és pszichésen instabil. Sajnos nem minden keresztény irgalmas, megbocsájtó és alázatos a mi alapítónk habitusa miatt.
4. Allah és Isten közötti egyenlőségjel azért számomra is kétséges. Márcsak a Szentháromság miatt is.
Gratia copiosa
Szerencsere, a II. Vatikani zsinat nem super dogma. Ezt XVI.Benedek mondta. Viszont, ha azt allitana az egyhaz, hogy Allah nem isten, akkor azt kellene mondania, hogy ket isten van es ezert kell kijelentenie ami Nostra aetate-ben olvassuk: Musulmani nobiscum adorant unicum Deum misericordiosum. Ez a mondat totalisan ellentmond az utobbi 1400 ev papainak ezzel kapcsolatban tett nyilatkozataival. …More
Szerencsere, a II. Vatikani zsinat nem super dogma. Ezt XVI.Benedek mondta. Viszont, ha azt allitana az egyhaz, hogy Allah nem isten, akkor azt kellene mondania, hogy ket isten van es ezert kell kijelentenie ami Nostra aetate-ben olvassuk: Musulmani nobiscum adorant unicum Deum misericordiosum. Ez a mondat totalisan ellentmond az utobbi 1400 ev papainak ezzel kapcsolatban tett nyilatkozataival. Valamit azert kellene tenni ezzel a mondattal mert az irgalommal problema van kezdet ota, hiszen a mohamedanoknak nincs ut Istenhez, elerhetetlen szamukra, amennyiben nem lesznek katolikusok, hiszen csak ferfiak kerulhetnek gyilkossag vagy ongyilkossag utjan es aran kozelebb hozza, a nok egyenesen a pokolba jutnak. Ahogy psychesen instabilak, ugy spiritualisan is kiegyensulyozatlanok, ami az alapito habitusat, viselkedeset vizsgalva egyertelmu okozat.