Clicks289
hu.news
1

Felfedés: A Vatikán az abortuszpártiak nyelvét beszéli

Luis Ladaria bíboros, a Hittani Kongregáció erőtlen prefektusa május 7-i levelében az amerikai püspököknek, amelyben arra céloz, hogy az abortuszpárti politikusoknak áldozniuk kellene, a megtévesztő "választáspárti" (pro choice) kifejezést használja.

A "pro choice" azt sugallja, hogy az anya méhében lévő kis emberi lény meggyilkolása "választás". Ez az első alkalom, hogy a Vatikán használja ezt a megtévesztő kifejezést, amelyet azért találtak ki, hogy elrejtsék azt a tényt, hogy az abortusz megöl egy dobogó szívet.

Ladaria többször is használja a kifejezést, kétszer utal "abortuszpárti politikusokra", majd "abortuszpárti törvényhozásra" és "abortuszpárti álláspontra", ami bizonyítja, hogy a kifejezés használata nem véletlen volt.

Még a második vatikáni zsinat is az abortuszt nem "választásnak", hanem "förtelmes bűncselekménynek" nevezte. Ferenc pápa Vatikánja fél hozzányúlni az abortuszhoz, mert az az oligarchák szent tehene.

Kép: Luis Ladaria © Mazur, CC BY-SA, #newsMjanmqihfw

lowoa shares this
289
216. Magzatgyilkosság, merénylet a megfogant élet ellen.

Isten adja az életet, és ő az, aki el is veszi azt. Isten ad lelket az emberbe, de ő a testtel együtt a lelket is elpusztíthatja a gyehennában (Mt 10,28). „Az ÚR megöl, és megelevenít, sírba visz, és felhoz onnét.” (1Sám 2,6) „Lássátok be, hogy csak én vagyok, nincsen Isten rajtam kívül! Én adok halált s életet, összezúzok és gyógyítok, …More
216. Magzatgyilkosság, merénylet a megfogant élet ellen.

Isten adja az életet, és ő az, aki el is veszi azt. Isten ad lelket az emberbe, de ő a testtel együtt a lelket is elpusztíthatja a gyehennában (Mt 10,28). „Az ÚR megöl, és megelevenít, sírba visz, és felhoz onnét.” (1Sám 2,6) „Lássátok be, hogy csak én vagyok, nincsen Isten rajtam kívül! Én adok halált s életet, összezúzok és gyógyítok, nincs ki megmentsen kezemből.” (5Móz 32,39)