hu.news
2712

Új bizonyíték: A Novus Ordo feltalálója szabadkőműves volt

Brian Harrison atya 1989-ben publikálta a híres bőrönd történetét, melyet Annibale Bugnini érsek (+1982), az új mise feltalálója, egy szobában hagyott 1974-ben.

A pap kinyitotta a bőröndöt, hogy megtudja, kié lehet. A bőrönd tartalma pedig azt bizonyítitta, hogy Bugnini szabadkőműves.

1989-ben Harrison nem publikált sok részletet, de elmondta a “Mass of Ages” (május 5) angol magazinnak, hogy a forrása Eric von Saventhem (+2005), az Una Voce International néhai elnöke volt, tehát ez biztos forrásnak számít. Saventhem az akkor még névtelen paptól hallotta a történetet, aki megtalálta a bőröndöt.

A pap az anyagot Dino Staffa bíborosnak (+1977) adta, aki az Apostoli Signature prefektusa volt, mivel neki volt beleszólása a titkos római rendőrségi nyomozókhoz, akik a titkos társaságokkal foglalkoztak. Véleményük szerint az anyag igazi és terhelő volt.

Staffa tájékoztatta VI. Pált, aki egybevonta az Istentiszteleti és Szentségi Kongregációt 1975. júliusában, ami Bugnini Római Kúriás tevékenységének a végét jelentette. Bugnini munkanélküli volt addig, amíg pronunciusként az iráni Tehránba küldték 1976 januárjában.

VI. Pál soha sem beszélt Bugninihez ezután, helyette hagyta, hogy az egész ügy így maradjon.

A cikk továbbá megkérdőjelezi azt, hogy Bugnini hogyan járult hozzá XII. Piusz sajnálatos nagyheti reformjához. Fernando Antonelli bíboros (+1993), aki személyesen dolgozott a reformon, Bugnini szerepét "aprónak" nevezte.

XII. Piusz házvezetője, Pascalina anya (+1983) azt mondta, hogy Bugnini magát nevezte meg a húsvét vigília reformban, pedig a változtatásokat a Szentatya végezte, nem Bugnini.

#newsVgcasakkos

Gratia copiosa
Az Istentiszteleti Kongregacio 1971 aprilis 11-en kelt hatarozata A. Bugnini titkar alairasaval az Imaorak liturgiaja mind a negy koteteben olvashato a 2015-os kiadasban is. A dolog nem ilyen egyszeru ahogy mi es en is elkepzelem, vagy vèlem, hogy ertem. A liturgikus reform a zsinat elott legalabb 200 evvel korabban, de lehet elobb mar jelen volt. Pistoia-i zsinat pl es a solemnes-i liurgikus …More
Az Istentiszteleti Kongregacio 1971 aprilis 11-en kelt hatarozata A. Bugnini titkar alairasaval az Imaorak liturgiaja mind a negy koteteben olvashato a 2015-os kiadasban is. A dolog nem ilyen egyszeru ahogy mi es en is elkepzelem, vagy vèlem, hogy ertem. A liturgikus reform a zsinat elott legalabb 200 evvel korabban, de lehet elobb mar jelen volt. Pistoia-i zsinat pl es a solemnes-i liurgikus probalkozasok amirol tudok, de en laikus amator vagyok. Nem egbol villamcsapas volt a zsinaton a litirgiaval valo foglalkozas, sot elsoszamu fontossagunak gondoltak,mert ezzel kezdtek az egesz munkat. Arra lennek kivancsi, vegulis semmi nem indokolta a radikalis valtoztatast, akkor miert kellett pont ilyet es igy produkalni? A vegrehajto szakerto csoport osszetetele lehet furcsa, mert tobbsegeben voltak a protestansok es csupan 2 domonkos volt katolikus, allitolag, de ez nagyon egyszeru lenne magyarazatnak es biztos vagyok abban, hogy ez a csoport nem onkenyesen dolgozott. A zsinati dokumentumok nem hataroztak meg a fizikai targyi kovetelmeneyeket. De ezt sem lehet allitani egy laikusnak, egy foto es egy magyarazat es allitas alapjan. A magyar egyhaz mindig loyalis es engedelmes volt Romahoz es azonnal vegrehajtotta azt amit kuldtek. Tobb ritus el az egyhazban a Novus Ordo mellett es ervenyes. Benedek papanak koszonhetoen a soha be nem tiltott Vetus Ordo ervenyessegere is felhivta a figyelmet teljes papai hatalmaval. Talan nem kellene szabotalni a templomoknak, hanem szeretettel felfedezni.
charisma
Uram irgalmazz...