Clicks173
hr.news

Nova niska točka: Franjo se susreo sa Pelosi

Vatikan je priopćio da je Franjo primio "časnu Nancy Pelosi, predsjednicu Zastupničkog doma Sjedinjenih Američkih Država, sa svojim suprugom i sljedbenicima".

Pelosi nije "časna" već bezobzirna političarka i zagovornica pobačaja. Franjo je osjetljiv na "pobožne katolike" političare koji ubijaju bebe.

Stoga je Rocco Palmo komentirao da je, primivši Pelosi, Franjo poslao "više signala od trećeg baznog trenera na Svjetskom prvenstvu u bejzbolu" američkim biskupima, te se distancirao od kritika Pelosijinog nadbiskupa iz San Francisca, Cordileonea.

Palmo je primijetio da stolica pored stola koju Pelosi koristi tijekom audijencije obično označava "prijateljsku" audijenciju, dok bi "formalna" koristila sjedala preko stola.

Pelosi se obratila rimskom summitu predsjednika parlamenta G-20 održanom 7. listopada. Ironično, susrela se i s Vatikanskim Dikasterijem za promicanje "integralnog ljudskog razvoja" (slike) čija je glava, kardinal Turkson, nedavno došao do zaključka da je predsjednik i zagovornik pobačaja Biden bio "u stanju milosti".

2009. godine Benedikt XVI. primio je Pelosi, a nakon toga je objavio priopćenje u kojem kaže da je proveo 15 minuta razgovarajući s njom o pravu na život i potrebi obrane nerođene djece. Nasuprot tome, Franjo se bavi integracijom samog sebe s moćnicima.

#newsSskgsbasad