Clicks134
hr.news

Beznadni Franjo želi "ovu Crkvu učiniti drugačijom"

"Moramo ovu Crkvu učiniti drugačijom. To je izazov, za drugačiju Crkvu otvorenu za nove elemente", rekao je Franjo na otvaranju Sinodalnih sinoda o sinodalnosti 9. listopada.

Proturječeći Kristu ("svijet mrzi tebe i mene je prvi mrzio", Ivan 15), došao je na ideju da "Crkvi treba više prijateljstva sa svijetom". Franjo je parafrazirao "rizike" svojim uobičajenim praznim izrazima: "formalizam", "intelektualizam", "iskušenje samozadovoljstva".

Luksemburški kardinal Hollerich, generalni upravitelj Sinode, priznao je da "nema pojma" kakav će radni instrument napisati: "Stranice su prazne". Vjerojatno će uskoro saznati da je netko drugi obavio njegov posao.

Pomalo van konteksta, nadbiskup Lazar You Heung-sik, novi prefekt Kongregacije za kler, govorio je o svom odgoju, rekavši da je, još kao poganin, išao u katoličku školu koja nosi ime svetog Andrije Kim Taegona [mučenika kojeg mrzi svijet]:

"On je bio prvi korejski svećenik i dao svoj život za druge. Njegovo svjedočenje me jako privuklo". Kim je kršten na Badnjak 1966. godine sa 16 godina i postao prvi kršćanin u svojoj obitelji.

#newsPmpgaotiyz