Clicks535
hu.news
1

Gänswein ellentmond Sarah bíborosnak: Benedek "soha sem" látta a könyvet

Antonio Socci elmondása, miszerint a mérges Ferenc pápa magához hívta Gänswein érseket, hogy távolítsa el Benedek nevét a Ratzinger/Sarah könyvből egy "kitalált hazugság" - mondta Gänswein a Die-Tagespost.de lapnak.

Azt állította, hogy Ferenc pápa "egy szót sem" beszélt a könyvről.

Gänswein megismételte saját verzióját, miszerint Benedek nem kapta meg a könyvet január 13 előtt, mivel ekkor látta azt először.

Azt mondta, Benedeknek "semmi" köze sincs a könyvhöz, továbbá "teljesen eltávolodott tőle". Gänswein azt is állítja, hogy Benedek "soha" sem látott semmilyen vázlatot a könyvről.

Azonban Edward Pentin jelentette december 3-án, hogy Sarah személyesen mutatta meg Benedeknek a vázlatot, beleértve a borítót is. Pentin hozzátette, hogy Gänswein beszélt az olasz fordítás szerkesztőivel január 9-én, és támogatását fejezte ki.

Marco Tosatti szerint Benedek az egész könyv társszerzője, valamint ő szerkesztette a könyvet, beleértve a Sarah bíboros által írt részeket is.

Kép: Georg Gänswein, © Mazur, CC BY-NC-SA, #newsXooohyuonm

Gänswein egy igazi karrierista, aki mindent megtesz annak érdekében, hogy bíboros legyen majd. Az ilyen ember soha senkit nem szeret és nem tisztel teljes szívből, mindig csak annyira, amennyire az érdeke megkívánja. A Vatikánban számtalan ilyen ember egyengeti a karrierjét minden gátlás nélkül. Sajnos ez nem új jelenség, mindig is volt, van és lesz, csak az a kérdés, hogy az erre illetékes …More
Gänswein egy igazi karrierista, aki mindent megtesz annak érdekében, hogy bíboros legyen majd. Az ilyen ember soha senkit nem szeret és nem tisztel teljes szívből, mindig csak annyira, amennyire az érdeke megkívánja. A Vatikánban számtalan ilyen ember egyengeti a karrierjét minden gátlás nélkül. Sajnos ez nem új jelenség, mindig is volt, van és lesz, csak az a kérdés, hogy az erre illetékes személy mennyire tudja, akarja ezt visszaszorítani. Ferenc biztos nem, mert ő szereti ha hízelkednek neki és szüksége van besúgókra. Sajnos ez az egyházmegyékre is jellemző, a középszerű püspökök igénylik az ilyen munkatársakat.