ro.news
56

Viganò: Francisc este un „om orb” cu o „inima ofilită”

Fratelli tutti al lui Francisc ignoră „dimensiunea transcendentă” și „moralitatea catolică”, a declarat arhiepiscopul Viganò pentru LifeSiteNews.com (14 octombrie).

El întreabă ce „frăție” - tema principală a enciclicii - ar putea exista vreodată dacă uciderea copiilor nenăscuți este considerată irelevantă.

Viganò vede în Fratelli tutti „nici o suflare de iubire” nici pentru Dumnezeu, nici pentru om, deoarece enciclica, în loc să-l trezească pe omul modern din „vraja să hipnotică de bunătate, ecologism, pacifism, ecumenism și globalism”, îi confirmă toate acestea.

Pentru a face bine unui om păcătos și răzvrătit, este necesar să-i explicăm că, distanțându-se de Dumnezeu, el va deveni sclav al Satanei și al lui însuși, Viganò explică și concluzionează: „Nici un sentiment de frăție cu alte suflete condamnate nu poate remedia vrăjmășia față de Dumnezeu.”

Viganò pune la îndoială „visul utopic, tranzitoriu” cuprins în Fratelli tutti care este „închis” Harului lui Dumnezeu.

Pentru Viganò, enciclica arată „golul unei inimi ofilite, a unui orb lipsit de vedere supranaturală, care bâjbâie prin întuneric crezând că poate da un răspuns pe care el însuși îl ignoră.”

#newsZrqiscrgfi