Clicks568
hu.news
2

Önvédelem: MEGVERTÉK a szentáldozást elutasító papot

Egy középkorú férfi esernyővel védekezett két pap és egy sekrestyés ellen, miután az egyik pap megtagadta tőle a szentáldozást.

Ez a spanyolországi Oviedo székesegyházában tartott szeptember 20-i szentmise után történt, amelyen a bántalmazó pap megpróbálta a férfit arra kényszeríteni, hogy a kezével fogja meg a szentostyát.

A férfi távozott, de a mise után megjelent a sekrestyében, ahol ezt elpanaszolta a papnak, aki nem mutatott megbánást. Így a hívek önvédelemhez folyamodtak, megbüntetve őt, valamint egy másik papot és egy sekrestyést, akik a pap oldalán harcoltak.

A bántalmazó pap a Lne.es lapnak (szeptember 21.) panaszkodott, hogy "ez egy nagyon kellemetlen esemény volt". Őt állítólag a homlokán, egy sekrestyést pedig a tarkóján "sebesítették meg".

Kép: Catedral de Oviedo © wikicommons, CC BY-SA, #newsOrunryystj

Mamocs
Tehát, ha jól értettem nem kézbe szeretett volna áldozni az úr. Megkereste a papot mise után, majd gondolom némi vita után több embert fejbe kólintott esernyővel. És ebben a sztoriban a pap a bántalmazó, a verekedő férfi pedig " önvédelemhez" folyamodott. Aha...
cattolico non romano
Szentséges Szűzanya a pálca imádkozz értünk.