Clicks246
hr.news

Virusni svećenik uvodi Covid liturgiju

Tijekom Euharistije protekle dvije nedjelje, otac Sergio Valverde iz crkve Cristo Rey, San José, Honduras, izveo je "Sopa de Caracol", pjesmu honduraškog glazbenog ansambla Banda Blanca iz 1991. godine.

Kada je prvi put objavljen, "Sopa de Caracol" postigao je međunarodnu slavu. Valverde je pjesmu ažurirao vlastitim tekstovima povezanim s Covidom. Novi refren je: "Bez maske za vas postoji Covid, za mene postoji Covid." Pilo Tejeda koji je izradio tekst za izvornu verziju, postao je svjestan ažuriranja i želi sada snimiti Valverdeovu verziju.

Nikada se u povijesti Crkva nije borila s bilo kojim grijehom kao što se sada bori protiv koronavirusa. Valverde je poznat po svom društvenom aktivizmu koji je zbog imidža u Crkvi predstavljen kao "služba siromašnim ljudima".

Već u siječnju 2020. godine dr. William Schaffner, profesor preventivne medicine i zaraznih bolesti sa Sveučilišta Vanderbilt u Nashvilleu, upozorio je da "kirurške maske neće spriječiti vaše zaraze", jer "te maske ne djeluju na sprečavanje udisanja bolesti".

#newsIrtayteqcj