Clicks417
hu.news

Liberális: A jezsuita az emberekre akarja ERŐLTETNI a Novus Ordót

A prominens melegbarát atya Thomas Reese - aki magát "liberálisnak" mutatja be - a Motu Proprio Summorum Pontificum hatályon kívül helyezésére szólít fel, amely liberalizálta az eredeti római rítus ünneplését.

A jezsuita azt írta (religionnews.com, április 13), hogy "azt feltételezték" (egyes katolikusellenesek(, hogy a szentmise el fog tűnni, és helyébe VI. Pál 1969-es Novus Ordo Eucharisztiája lép.

Emlékeztet arra, hogy a püspököknek joguk volt üldözni a római liturgiát az egyházmegyéikben, de a Summorum Pontificum lehetővé teszi, hogy minden pap misézzen, akár tetszik a helyi püspöknek, akár nem.

Reese azonban ki akarja venni a papok hatalmát, és vissza akar térni a régi, elnyomó rendszerhez: "Itt az ideje, hogy a püspököknek visszaadjuk a tridenti liturgia feletti hatalmat egyházmegyéikben".

Reese azt kívánja, hogy - az általa "reformálatlannak" nevezett - liturgia eltűnjön, és csak "lelkipásztori jóindulatból" "engedje meg" az idősebbeknek, akik nem értik meg a változás szükségességét", bár Reese Novus Ordo csoportjában megtalálhatók "azok az idősebbek, akik nem értik meg a változás szükségességét". Reese maga is 75 éves.

Azt javasolja, hogy "a gyerekeknek és a fiataloknak nem kellene engedni, hogy részt vegyenek a misén". Ezt a módszert jelenleg Kínában alkalmazzák. Nyilvánvaló, hogy Reese nem bízik a Novus Ordo liturgiában, mivel úgy véli, hogy az embereket rá kell kényszeríteni.

Kép: © Lawrence OP, CC BY-NC-ND, #newsGlyuqzwddk