fi.news
13

Afrikka: Bergayliota vastaan nousevat köyhät

Malawin, Sambian ja Nigerian jälkeen Ghanan piispainkokous on hylännyt Franciscuksen homoseksuaalisen propagandan, joka on ilmaistu "Fiducia supplicans" -kirjassa.

Julistuksen allekirjoitti 21. joulukuuta Sunyanin piispa Matthew Kwasi Gyamfi, 66, joka on piispainkokouksen puheenjohtaja.

Piispa Kwasi toteaa sen totuudenmukaisuuden, että kirkolla ei ole valtuuksia antaa "siunausta", jos se jotenkin antaisi jonkinlaisen moraalisen oikeutuksen homoseksuaalisille suhteille tai avioliiton ulkopuolisille seksuaalikäytännöille.

Keskeinen kohta: "Siunaus, joka julistuksen mukaan voidaan antaa kenelle tahansa, viittaa rukouksiin, joita ihmiset voivat pyytää. Synnintilassa oleville rukousten on tarkoitus johtaa heidät kääntymykseen. Sen vuoksi samaa sukupuolta olevien henkilöiden puolesta suoritettavien rukousten tarkoituksena ei ole laillistaa heidän elämäntapaansa, vaan johdattaa heidät kääntymyksen tielle".

Johtopäätös on, että "papit eivät voi siunata samaa sukupuolta olevien liittoja". "Fiducia supplicansin" myötä Franciscuksen eripurainen virkakausi on saavuttanut uuden huippunsa.

AI käännös