Clicks20
ro.news

Episcopii Ghanei susțin un proiect de lege inovator pentru pedepsirea „practicii abominabile” a homosexualității

După conferința lor din octombrie, episcopii Ghanei au aprobat un proiect de lege care pedepsește actele homosexuale, „Ca Biserică, vrem că această practică abominabilă să fie ilegală în țara noastră”, scriu ei, adăugând adevărul că Biblia „condamnă” practicarea homosexualității.

Episcopii explică că înclinațiile homosexuale nu sunt un păcat, ci o tendință ordonată către un rău moral intrinsec „și astfel înclinația însăși trebuie privită că o dezordine obiectivă”. Ei subliniază că Biserica respinge „presupoziția nefondată și înjositoare” conform căreia comportamentul homosexual este întotdeauna compulsiv și, prin urmare, homosexualii nu ar trebui să fie acuzați pentru actele lor.

În prezent, în Ghana, actele homosexuale sunt pedepsite cu până la trei ani de închisoare. Noul proiect de lege ar impune o pedeapsă de până la cinci ani pentru actele homosexuale și zece ani pentru propaganda homosexuală. Proiectul de lege este dezbătut în prezent în parlament. Se pare că există suficient sprijin politic pentru ca aceasta să treacă.

#newsQwdchhejro