Clicks135
hu.news
1

De Mattei támad: Viganó megváltoztatja a helyzetet

Carlo Maria Viganó érsek "megdöbbentőnek" tartja, hogy a híres katolikus történész, Roberto de Mattei szükségesnek tartotta, hogy támadja őt azzal az állítással, hogy egy "szellemíró" áll Viganó 2020-2021-es publikációi mögött.

"Nincs semmilyen szellemíró" - bizonygatja Viganó - "Isten kegyelméből még mindig teljes mértékben birtokában vagyok képességeimnek, nem manipulál senki, és teljesen eltökélt vagyok, hogy folytatom apostoli küldetésemet a lelkek üdvösségéért".

Viganó megerősíti, hogy "minden írásom, nyilatkozatom és interjúm a meggyőződések érlelődésének eredménye, amelyek teljes szerzőségét büszkén vállalom", és De Mattei állításait "teljesen alaptalannak", "merésznek" és "fantáziadúsnak" nevezi.

Megváltoztatja a helyzetet, mondván, hogy De Mattei elmélete "valamilyen tanácsadó eredménye" kell, hogy legyen, és "egy szürke, a mainstream narratívának engedelmeskedő hivatalos rezsim állította össze, és nem az általam ismert de Mattei éles elméje és őszinte hite".

#newsWunsagzumg

Bazsó-Dombi Attila
De Mattei sajnos képtelen felfogni, hogy a próféták másként kommunikálnak mint a funkcionáriusok, ebből adódóan pedig sajnos kényszeresen támadja a prófétát. Vigano Érsek az egyetlen főpap aki még az égi mércét alkalmazza a földi történések mérlegeléséhez, így nem véletlenül idegesítő a látszat-tradicionalista De Mattei számára.