hu.news
1491

Megáldani a bűnt "lelkipásztori kreativitás" - mondta Ferenc főideológusa

Egyetlen homoszexuális sem fosztható meg "Isten áldásától" - nyilatkozta november 18-án a La-Croix.com-nak a 62 éves Monsignore Philippe Bordeyne, a II. János Pál Házasság és Család(ellenenes)tudományi Pápai Teológiai Intézet elnöke.

Az intézetet II. János Pál pápa alapította a családi élet támogatása céljából, de Ferenc az ellenkezőjét csinálta belőle. Bordeyne elismeri, hogy a homoszexuális vadházasságok "megáldása" "túlságosan" hasonlítana a hitvesi házasság megáldásához, de ragaszkodik hozzá, hogy magukat az „embereket” mégpedig meg lehet áldani. A probléma azonban ott kezdődik, amikor a homoszexuális, házasságtörő, pedofil, rasszista "emberek" akarnak áldást kapni.

Bordeyne jogtalanul úgy azt hangoztatja, hogy "az áldás soha nem egy életmód érvényesítésére szolgál". A házasság megáldása pontosan ezt jelenti.

"A tény, hogy a homoszexuálisok áldást kérnek az egyháztól, az ő meghallgatásukra invitál minket őket, hogy belemerüljünk történetük és helyzetük összetettségébe" - próbált szép szavak közé menekülni. Az Egyház minden homoszexuálisra áldást ad, miután megbánták a bűnbánatukat és rendesen meggyónták bűneiket.

Bordeyne úgy nevezi "reálisnak" ezt az ideológiát, mintha a bűn illúziója valóságos lenne.

Siránkozik, mert szerinte "nem minden ember képes egyedül élni, aki nem házasodhat", és kérdezi: "Ők nem lennének jogosultak az Egyház támogatására a hit és a megtérés útján?". Valójában sok embernek, aki "nem képes egyedül élni", mégis kénytelen azt tenni. A homoszexuális életmód a magányban való véget érés receptje.

Bordeyne kitart amellett, hogy "merjünk lelkipásztori kreativitást tanúsítani" - mintha a homoszexuális propaganda előtt való meghajlást bátorságnak lehetne nevezni. A bűnt elősegítő lelkipásztori munka nem "kreatív", hanem pusztító.

#newsJisqdlwcml

francesco69
Vannak bűnök, emberi döntések, ahol nem az Egyház fosztja meg az illetőt az kegyelemtől, vagy áldástól, hanem önmagát zárja ki az ember a kegyelem világából. Megtérés nélkül nincs lehetőség "áldásra".