Gloria.tv And Coronavirus: Huge Amount Of Traffic, Standstill in Donations
Clicks15
ms.news

Bayi Ini Dibiar Untuk Mati: Namun Tuhan Ada Pelan Lain

Bayi yang bernama Jacob telah lahir pada Julai 2017 pada minggu ke-23, empat bulan sebelum tarikh ramalannya.

Ayah Jacob merupakan seorang penganut Katholik tradisional, pro-kehidupan, dan kawan kepada Gloria.tv. Cerita kehidupan Jacob yang penuh telah diwartakan dalam Gloria.tv di German, dengan gambar yang banyak.

Ketika Jacob dilahirkan, dia kelihatan seperti sudah meninggal dan ekorannya, memerlukan prosedur animasi semula. Selepas 7 minit, para doktor telahpun kecewa dan berputus asa. Paru-paru Jacob tidak berkembang, tahap darah menunjukkan kemerosotan sel dan organ. Namun, dia tetap bernafas dengan daya dirinya, walaupun terengah-engah.

Para doktor menyimpulkan bahawa Jacob tidak mempunyai peluang untuk hidup. Jadi bayi tersebut pun diletakkan di dada ibunya hingga saat mautnya. Ayahnya pula membaptiskannya.

Apabila badan kecil Jacob menjadi semakin dingin,dia memegang jari ayahnya dengan tangan kiri. Kedua-dua ibu bapanya menjalani doa rosary. Jacob yang kecil tetap bernafas.

Disebabkan dia menunjukkan daya hidup yang kuat , ayahnya merayu doktor selepas rawatan resume yang berjam-jam lamanya, walaupun ini mungkin bermakna Jacob akan hidup dengan kecacatan yang serius. Ayah Jacob memberitahu doktor bahawa dia tetap akan menyayanginya.
Anak itu diperiksa semula. Doktor mendapati Jacob memerangi kekangan dan menunjukkan tanda progresif pada dada ibunya. Mereka punya meneruskan rawatan dan, mengejutkan semua, tiada lagi komplikasi yang serius didapati.

Laporan rawatan terakhir menyatakan bahawa ibu bapa “sangat kuat pegangan agama” dan mengambil kira ini sebagai “hasil kejutan” sebagai jawapan kepada doa. Doktor-doktor yang ada pada masa itu berkomen, “Kami dapat memastikan perkara ini...”

Kini, Jacob merupaka bayi yang membesar dengan normal. Menurut ayahnya, dialah, berbanding dengan adik-beradiknya yang sebaya, separas tahap bahasa namun sangat terkuat dalam ciri motorik.

#newsLuszdybomd