hu.news
1238

Íme a példa, amit a londoni bíboros mutat a jövőbeli papjai felé

A 75 éves Vincent Nichols westminsteri bíboros, aki állítólag "nyugdíjba vonul" 2020 novemberében kinevezte a szekularizált Philip Dyer-Perry atyát az érsekség Allen Hall szemináriumának igazgatójává, amely a Saint Thomas More egykori helyén található.

Dyer-Perry jelenleg a londoni Our Lady of the Rosary plébánosa. A VoiceOfTheFamily.com (június 16) beszámol arról, hogy 2020 novemberében a lengyel plébániákhoz intézett üzenetében elítélte a lengyel alkotmánybíróság döntését, amely megtiltotta a "súlyosan fogyatékosnak" vélt gyermekek abortuszát.

Dyer-Perry véleménye szerint "ez a törvény nem tartja tiszteletben az anya döntését és autonómiáját". Az ötödik parancsolatot kiküszöbölte azzal, hogy "a meg nem született gyermek a nő testében él, teljes mértékben az anyától függ az élete, és ezért a legmegfelelőbb személy, aki eldöntheti, hogy folytatódik-e a terhesség, az anya". Ugyanezzel az érveléssel egy anya megölhetné a megszületett gyermeket.

Dyer-Perry nem kapta volna meg az előléptetést, ha amellett, hogy abortuszpárti, nem lenne féktelenül homoszexpárti is. 2018-ban a Twitter.com-on azt állította, hogy az egyháznak "nagyobb problémája" van a "homofóbiával", mint a homoszexualitással. Vagy: "A melegek nem hajlamosabbak a visszaélésekre, mint a heterók".

2021 májusában egy videót készített a "mise utáni teáról és kávéról", amelyben mereven ragaszkodik a Covid-törvényekhez. Az egyik jelenet során az látható, amint a templomban térdelve azt mondja a kamerába, hogy a szentáldozás utáni pillanat "nagyon különleges alkalom arra, hogy elgondolkodjunk fontos dolgokon", például "maradjunk-e egy csésze teára vagy kávéra a mise után".

Ezzel a kinevezéssel Nichols bíboros, akinek hosszú múltja van a Dyer-Perryhez hasonló papok felszentelésében és támogatásában, azt mutatja, hogy nem érdeke, hogy jó embereket vonzzon a szemináriumába.

#newsCarzijdsqw

Elena Kis
Ez a rajz eszméletlen jó 😂