Clicks339
hu.news
2

Paglia érsek "megfogná az eutanáziát választott emberek kezét"

A melegpárti Vincenzo Paglia Kúria érsek, aki felforgatta az Életvédő Pápai Akadémiát és a II. János Pál Intézményt, "megfogná a támogatott öngyilkosságot választó emberek kezét".

Egy, az Életvédő Pápai Akadémia december 10-ei beszédén Paglia becsapta közönségét azzal az állítással, hogy szerinte a támogatott öngyilkosság nem helyes, de relativizálta, hogy az egyház "senkit sem hagy hátra".

"Valakivel együtt tartani, fogni a haldokló kezét (pl. öngyilkosság) egy olyan dolog, amit minden hívőnek népszerűsíteni kell, mivel ez ellenzi a támogatott öngyilkosság kultúráját".

Paglia később azt mondta a cruxnow.com újságíróknak, hogy "eretnekség" azt mondani, hogy a Jézust eláruló Iskarióti Júdás a pokolba került az öngyilkosság miatt.

Krisztus azt mondta Júdásról, hogy "Jobb lett volna neki, ha meg sem születik" (Máté 26,24), ennek pedig nem lett volna értelme, ha Júdás a Mennyországban lenne.

Kép: Vincenzo Paglia, © Mazur, CC BY-NC-SA, #newsCgzhriwdaz
francesco69
Ezek a bíborosok, érsekek, püspökök, hogy tanulták, élték meg a kereszténységüket, hol szocializálódtak krisztusivá? Meleg házasság, eutanázia, bálványimádás, Krisztus relativizálása, lassan teljesen mindegy nekik, hogy Jézus, vagy Buddha, vagy Mohamed, vagy az Andok gyilkos istenei. Ezeket az embereket el kell az Egyházból távolítani, becsukni előttük a székesegyházak, templomok ajtajait. Nem …More
Ezek a bíborosok, érsekek, püspökök, hogy tanulták, élték meg a kereszténységüket, hol szocializálódtak krisztusivá? Meleg házasság, eutanázia, bálványimádás, Krisztus relativizálása, lassan teljesen mindegy nekik, hogy Jézus, vagy Buddha, vagy Mohamed, vagy az Andok gyilkos istenei. Ezeket az embereket el kell az Egyházból távolítani, becsukni előttük a székesegyházak, templomok ajtajait. Nem szabad megengedni, hogy ők a keresztényeket elidegenítsék Krisztustól, őket kell kizárni a közösségből. Nagy hiba a püspököknek adott világias hatalom, címek, megkülönböztetett figyelem, túlzott elismerés, pénz, befolyás. A püspök tiszteletének oka a Krisztussal való bensőséges élet, ami példa a többi papnak és hívőnek. Atyai szeretet, feddés és megbocsátás, amivel tanúsitja, hogy Krisztusban és Benne él.
Xzenon
A Római Katolikus Egyház teljesen elvilágiasodik, csak az Ortodoxia marad.