Clicks17
ro.news

Un argentinian știe de ce Francisc a refuzat demisia cardinalului Marx

Cezarii au ordonat celor care au căzut în rușine să se sinucidă, peroniștii i-au obligat să se sinucidă încet interzicându-le să demisioneze, scrie Caminante-Wanderer.Blogspot.com (14 iunie).

Pentru blog, „perversitatea puterii ia multe forme”, iar Francisc a urmat încă o dată tradiția peronistă refuzând demisia cardinalului Marx din München.

Acesta a fost un contracurent machiavelic, scrie Caminante, împotriva machiavelismului naivului german care dorea să demisioneze pentru a fi liber să promoveze sinodul german rebel. Cu toate acestea, Bergoglio l-a dezarmat pe Marx - care nu mai poate amenința că va demisiona - obligându-l să se alinieze cu Roma.

Astfel, Marx a fost neutralizat, slăbit, golit: „Cum poate el, pe care Papa însuși l-a ratificat, să-i reprezinte acum pe revoluționari?” întreabă blogul. Cu o singură lovitură precisă, Bergoglio l-a lichidat pe Marx și a lăsat un zombie în locul său încredințându-i o „misiune sinucigașă”.

Caminate recunoaște că Bergoglio - o persoană „cu gânduri goale” și „frivole” - este un maestru al acestor „mici trucuri”. La fel că un păianjen, el țese fiecare intrigă posibilă împiedicându-i să fie discutată puterea. Blogul anticipează o luptă spectaculoasă, plină de jocuri urâte și o victorie pentru Francisc asupra episcopilor naivi germani.

Pe 7 iunie, Caminante a scris că germanii sunt o adevărată problemă pentru Francisc. L-au adus la putere, dar când au vrut să-și ramburseze datoria - preoția feminină, homosexualismul etc - „și-au dat seama că Bergoglio nu își plătește datoriile - precum și Argentina.”

Prin urmare, au decis să obțină ceea ce li se datora prin sinod. Dar Francisc și-a publicat Constituția apostolică din 1 iunie prin care a decretat că un episcop care încearcă să „hirotonească” o femeie este automat excomunicat și poate fi demis din statul clerical - cea mai dură pedeapsă pe care Biserica o poate aplica. Pentru Caminante este evident că Francisc a îndreptat acest lucru către episcopii germani.

Imagine: Reinhard Marx, © Mazur, CC BY-NC-SA, #newsEwxntzuvbo