Clicks735
hu.news
1

Ferenc pápa bizottsága újabb apáca rendet pusztított el

Az olasz Porto Viro hat szegény klarissza apácája elutasította a vatikáni bizottság tagot, ezért elűzték őket a kolostorból - írja a LaNuovaBq.it.

A kolostort Maria Giuliana Ravagnan apáca vezette 23 éven keresztül, egészen 2017-ig. Az 1980-as évek óta azért harcol, hogy fennmaradjon a rend. A Vatikán is támogatta.

Ferenc pápa kinevezésével azonban változás jött. 2016 szeptemberében Chioggia püspöke, Andriano Tessarollo egy apostoli látogatás során meglátogatta őket, a végén pedig azt mondta, hogy minden rendben van.

Ám több hónappal később egy rendeletet kapott, ami azzal vádolta, hogy "hatóságként bíráskodik". A kolostort egy bizottság tag alá tették, aki Ivana Assolini apáca volt. Ő függesztette fel a vezetőt 2017 augusztusában, enyhített a szabályokon; kevesebb lett az ima, viszont minden levelet elolvasott és ellenőrzött.

Segítséget kértek Ferenc pápától és a Vallás Kongregáció prefektusától, João Braz de Aviz bíborostól, ám nem kaptak választ. Ferenc pápa soha sem hívta fel őket.

2017 decemberében a Vatikán megerősítette Giuliana felfüggesztését, azzal vádolta a kolostort, hogy "túl sok" kép és szobor volt a szentekről, főleg Szent Mihályról.

A bizottság tag azzal vádolta az apácák vezetőjét, hogy "őrült", megpróbálta egy idegbetegek házába küldeni. Giulianát kirúgták a kolostorából, 2018 februárjában pedig felmentették fogadalma alól. Öt apáca követte, így heten maradtak, közülük azóta hárman meghaltak.

Giuliana csoportja jelenleg egy privát házban élnek szegény klarisszákként.

A 2018 februárjában készült lenti videón látszik, hogy a hat apáca elhagyja a kolostort csomagok nélkül, laikus öltözetben. Egy mentőautó viszi őket a privát házhoz.

#newsBdxrwbcgap
Maria a Corde Jesu likes this.