ro.news
50

Francisc acceptă ca ambasador un activist anti-familie și pro-homosexualiate

Premierul socialist al Spaniei Pedro Sánchez și-a nominalizat în decembrie fostul său ministru al „Educației”, Isabel Celaá, drept ambasador la Sfântul Scaun. Secretarul de stat al Vaticanului a confirmat numirea în batjocură săptămâna trecută.

Celaá a fost educată de iezuiți și se numește „catolică practicantă”. Ea vrea că Biserica să rămână în sacristii și este sponsorul proiectului de lege LOMLOE „educație” care promovează ideologia de gen, îndoctrinarea sexuală și ecologismul, reducând în același timp educația religioasă la opțională.

Legea ei a fost larg criticată de părinți, instituții și comunitatea educațională care – evident – NU a fost inclusă în niciun dialog pentru redactare, deși două milioane de semnături s-au opus legii controversate.

Un purtător de cuvânt al mișcării părinților, Jesús Muñoz de Priego, a declarat că numirea lui Celaá drept ambasador al Vaticanului este ceva „între provocare și prostie” - provocare de partea socialiștilor și prostia de partea Vaticanului decadent.

Imagine: Isabel Celaá, © Gobierno de Castilla-La Mancha, CC BY-SA, #newsUzvisbajpi