hu.news
323

Ferenc pápa Krisztus nélkül prédikálja a vallást

Ferenc pápa 2021. januári videó imádság szándéka, amelyet január 5-én adtak ki, "Az emberi testvériség szolgálatában" címet viseli - míg a katolikusok Krisztus szolgálatában állnak.

Míg Ferenc pápa ragaszkodik ahhoz, hogy a keresztények imádkozzanak azokkal, akik a "más" kultúrák, az "egyéb" hagyományok és az "egyéb" hiedelmek szerint imádkoznak, addig a videóban egy ülő katolikus nő mond rózsafüzér imát, egy muszlim lány meghajol az imaszőnyegen, és egy zsidó könyvből imádkozik. Az olyan hatalmas csoportokat, mint a hinduk és a buddhisták, figyelmen kívül hagyják.

Az "egyéb" szó használata arra utal, hogy a különböző vallások felcserélhetők, és hogy az igazság nem számít a vallásban. Ferenc pápa azt állítja, hogy a "testvériség" arra késztet bennünket, hogy megnyissuk magunkat a "mindenki atyja" előtt, míg a valóságban Isten csak az "egyszülött" fiának és azoknak az Atyja, akik az egyházon keresztül beépülnek a Fiúba.

Az ízléstelen videó ezután azt mutatja, hogy a három imádó mobiltelefonon utoléri egymást, és együtt dolgoznak egy konyhában, nyilván kötelező Covid-19 maszkokat viselve.

Ezzel párhuzamosan Ferenc pápa moralizálja, hogy a különböző vallású embereknek térjenek vissza az "alapvető dologhoz", amelyet ő "Isten imádatának és a felebaráti szeretetnek" határoz meg. Azonban nincs mód imádni Istent és szeretni a felebarátot, miközben megtagadjuk Krisztust.

#newsCjdtambasf

Johann Liber and one more user link to this post