Clicks26
ms.news

Francis Ingin Herald injil Termakan Umpan

Francis telah menghantar surat bulan Januari kepada Felipe Eugenio Lecaros Concha, presiden Heralds of the Gospel, dengan cubaan meyakinkannya menerima ko-missioners Vatican.

Surat tersebut menyatakan “semua cawangan” Heralds mesti diletakkan di bawah jagaan, tulis VidaNuevaDigital.com (3hb Februari). Tiada “kemungkinan penetapan semula.”

Pada 25hb September yang lalu, ko-missioner, bekas Aparecida, Kardinal Damasceno, Brazil, telah ditolak oleh warga Herald.

Pada masa yang sama, menurut VidaNuevaDigital.com, Damasceno telah dapat memasuki ke Persatuan Herald Lelaki Apostolic Life Virgo Flos Carmeli, dan pendant wanitanya, Regina Virginum. hanya Persatuan Penganut Herald Antarabangsa masih menentang.

Antara perkara yang Vatican ingin mengubah, adalah panduan Herald “Uses and Customs”. Ia merangkumi semua aspek kehidupan harian,dari berdoa atau cara buatan tanda salib atas tuala, mencuci tangan seseorang atau memberus gigi seseorang.

Tujuannya adalah untuk "menjunjungi Tuhan melalui keindahan setiap tindakan," dengan menekankan "majlis, komposur dan disiplin" pada setiap masa.

#newsYpaqyquywu