Clicks38
ro.news

Scalfari: Naivul de Francisc s-a confesat din nou

Francisc, în vârstă de 83 de ani, a primit din nou iertareajurnalistului anti-bisericesc Eugenio Scalfari, 96 de ani, care l-a făcut de rușine de atâtea ori.

La fel ca Francisc, Scalfari a fost întotdeauna de partea celor aflați la putere. El a fost membru al Partidului Fascist și redactor șef la Roma Fascista. După război, s-a căsătorit rapid cu o femeie de origine evreiască. Cu banii a doi oligarhi socialiști a fondat săptămânal de fake-news.

Pe 1 august, Scalfari a informat pe Repubblica.it că l-a întâlnit pe Francisc pe 30 iulie la Santa Marta timp de aproape o oră - asta în timp ce Francisc nu are timp pentru cardinali. Cel nevrednic continuă să-l numească pe Francisc „Papa nostru”, chiar „Sfinția Sa."

Scăpând de Francisc, Scalfari scrie că Francisc a descoperit „în ultimele luni” problema „climatului pământesc”. Enciclica climatului Francisc datează din mai 2015.

Scalfari dezvăluie că, de la întâlnirea lor, au schimbat multe scrisori, „Suntem cu adevărat prieteni”. În ciuda Coronavirusului, s-au „îmbrățișat reciproc fizic și mental."

Conversația lor s-a rotit în jurul banalităților: climatul, a fi „modern”, predilecția lui Francisc pentru socialism, politică italiană.

Francisc i-a spus lui Scalfari că Biserica trebuie să aibă grijă de „schimbările climatice” și să educe în respectul pentru mediu. ” Evident, Francisc nu știe că în multe părți ale lumii, „Biserica” nici măcar nu este în stare să-i învețe pe copii pe Tatăl nostru.

În plus: odată ce Francisc va dispărea, obsesia Vaticanului pentru „schimbările climatice” se vă încheia.

Francisc a insistat asupra importanței „biodiversității” în Amazon și în bazinul fluviului Congo. Din nou, Scalfari își batjocorește „prietenul”, citându-l: „Importanța unor locuri ca acestea pentru întreaga planetă și pentru viitorul umanității au o importanță deosebită."

Continuând cu batjocura, Scalfari îl numește pe Francisc un pilon nu numai al Bisericii Catolice, ci al „tuturor bisericilor și religiilor lumii”. În interviurile anterioare ale Scalfari, Francisc a mărturisit că nu crede în divinitatea lui Hristos și nici în iad.

Din fericire, „săracii” nu au acces la articol, pentru că Scalfari își dorește bani pentru asta.

Imagine: © wikicommons, CC BY-SA, #newsHazvluetjn