Clicks33
ro.news

Carmelitele din Alençon pe calea succesului

Când Vaticanul II a cerut mănăstirilor să își revizuiască regulile și constituția, călugărițele carmelite din Alençon, Franța, au constatat că dispozițiile scrise de Sfânta Tereza de Avila erau în regulă.

Și-au continuat viața de parcă Vaticanul ÎI nu s-ar fi întâmplat niciodată. Aceasta a fost prima lor decizie norocoasă. Cea de-a doua decizie norocoasă a fost când, în urma Summorum Pontificum (2007), au cerut Liturghia tradițională latină,

„Am constatat că dimensiunea sacrificiului din cadrul Liturghiei a fost puțîn exprimată în Liturghia celebrată înaintea oamenilor, în timp ce forma extraordinară exprimă perfect doctrina catolică”, a declarat o călugăriță pentru HommeNouveau.fr (5 februarie).

Mănăstirea a votat în unanimitate pentru această schimbare. Episcopul Jacques Habert, aflat la acea vreme în Sées, nu s-a opus. El le-a cerut doar surorilor să introducă schimbările treptat.

Alençon Carmel este acum unul dintre puținele ordine Carmelite europene care au adoptat complet ritul vechi, „Ne-am dat seama că mulți tineri căutau acest lucru”, declară o soră.

Imagine: carmel-alencon.fr, #newsCukzlmuori