Clicks35
ro.news
1

Moartă: sora americană care a fost violată în Guatemala, a rămas însărcinată și a avortat

Sora Ursuline Dianna Ortiz, în vârstă de 62 de ani, a murit de cancer pe 19 februarie într-un ospiciu din Washington D.C.

Dianna s-a născut în Colorado Springs, Colorado, în mijlocul a altor opt copii. Tatăl ei era miner de uraniu. A intrat în ordinul surorilor Ursuline la vârsta de 17 ani și a plecat în Guatemala în 1987 pentru a preda copiilor.

În timp ce servea ca misionară în vârstă de 31 de ani în Guatemala, sora Dianna a fost răpită de membrii ofițerilor de poliție ai CIA. A fost adusă la Guatemala City, unde timp de 24 de ore a primit arsuri de țigări și a fost violată în mod repetat în urma interogării. În 1995, Dianna a primit daune de 5 milioane de dolari.

Tortura s-a oprit când un bărbat cu accent nord-american a intrat în cameră și a spus în engleză: „Rahat”. El le-a spus torționarilor în spaniolă: „Idioților! Lasă-o în pace. Ea este nord-americană și totul este la știri!

Surorii Dianna i-a spus: „Trebuie să-i ierți pe acei tipi, au făcut o greșeală”. S-a întors în SUA în 48 de ore de la evadare.

La fel ca alte victime ale torturii, sora a suferit o pierdere parțială a memoriei din timpul înainte de a pleca în Guatemala și a trebuit să fie reintrodusă familiei sale. I-a trebuit mult timp pentru a-și reconstrui încrederea în oameni.

De asemenea, Sr Dianna a rămas însărcinată în urma violurilor. Copleșită de tortură, a făcut avort. Acest lucru i-a sporit sentimentele de vinovăție și stres emoțional.

#newsJdjmkpdsbk
mateipa
Dumnezeu s-o ierte !