hu.news
1237

Ki ad el egy templomot a szabadkőműveseknek?

A washingtoni Spokane egyházmegye deer parki Szent Mária plébániája új templomot épített, a régit pedig 2011-ben eladta a helyi szabadkőműveseknek (PillarCatholic.com, március 25.). Egy templom …More
A washingtoni Spokane egyházmegye deer parki Szent Mária plébániája új templomot épített, a régit pedig 2011-ben eladta a helyi szabadkőműveseknek (PillarCatholic.com, március 25.).
Egy templom eladását többek között az egyházmegye püspökének kell jóváhagynia, aki akkoriban (2010-2014) Blase Cupich volt, aki később a hírhedten katolikusellenes chicagói bíboros lett.
Az egyházi jog megengedi a templomok világi használatra történő felhúzását, de nem szentségtörő, erkölcstelen vagy botrányos célra, míg egy 2013-as vatikáni útmutató kifejti, hogy jobb lebontani egy volt templomot, mint eladni a méltóságával összeegyeztethetetlen használatra.
XIII. Leó azt mondja a Humanum Genusban (1884), hogy a "szabadkőműves szekta" el akarja pusztítani az Isten által alapított vallást és egyházat, és vissza akarja vezetni a pogányok szokásait.
Kép: © Boyer Mountain Masonic Lodge #134/Facebook, #newsTbuzqiynuf
Bazsó-Dombi Attila