Clicks101
hr.news

Nedjeljna misa od 25 minuta? Biden glumi katolika (video)

Ovog je vikenda američki predsjednik Joseph Biden okupio svoje glavne političke sljedbenike na summitu G7 u Carbis Bayu, Cornwallu, u Engleskoj.

Osim nekih inscenacija za medije, nije poštivan nikakav sanitarni razmak. Samo su konobari i posluga morali koristiti maske.

Biden i njegova supruga prisustvovali su nedjeljnoj misi u malenoj crkvi Presvetog Srca u Sv. Ivesu u pratnji nekoliko kamera. Stigli su u konvoju od 17 uglavnom velikih crnih vozila koja su ispunila usku ulicu ispred crkve. Prije mise, policajci su od vjernika uzimali detalje.

CornwallLive.com piše da je Biden stigao u 9:15 sati i otišao nešto iza 9:40 sati. To bi značilo da je kanonik Philip Dyson, župnik, koji je rekao da nije znao da će Biden biti tamo, uspio izgovoriti nedjeljnu misu u 25 minuta. Međutim, prema župnom biltenu, misa je započela u 9.00 sati.

Biden, bešćutni političar zagovornik pobačaja i ratni zločinac, rukovao se s vjernicima govoreći podrugljivo "mir s vama". Prije odlaska dao je "vrlo izdašnu donaciju".

Ovaj tjedan američki će biskupi voditi dijalog o uskraćivanju sakramenata Bidenu i drugim političarima zagovornicima pobačaja. Međutim, Franjo ih je već obavijestio da takav dijalog nije dobrodošao.

Tim će povodom Franjo vjerojatno dobiti još jednu "vrlo izdašnu donaciju" kada u utorak dočeka Bidena u Vatikanu.

#newsRxnthvhizm