Clicks649
Coburg
12
Európa sme my
francesco69
Ez politika, nem ide való. Szeretném tudni, hogy ön, aki az egyház életéért aggódik, melyik politikai formációt tarja hazánkban alkalmasnak az ország vezetésére. Ne tegyen több ilyen jellegű cikket kérem ide! Mert amit írta az nem fedi a valóságot sem.
lowoa
Orbán tavasszal akar előterjeszteni egy tervezetet, amely a közösségi oldalakat még jobban cenzúrázni tudja. Az indoklás, az hogy nem átlátható a működésük és olyan hírek kiszűrése, amely a kormánynak nem tetszik. Jól tudjuk, hogy a különböző hírlapok és médiák felvásárlásával az emberek befolyásolását szeretné elérni és azt, hogy csak kizárólagosan a kormánypárt igazságát olvassák az emberek. …More
Orbán tavasszal akar előterjeszteni egy tervezetet, amely a közösségi oldalakat még jobban cenzúrázni tudja. Az indoklás, az hogy nem átlátható a működésük és olyan hírek kiszűrése, amely a kormánynak nem tetszik. Jól tudjuk, hogy a különböző hírlapok és médiák felvásárlásával az emberek befolyásolását szeretné elérni és azt, hogy csak kizárólagosan a kormánypárt igazságát olvassák az emberek. Ha ezt a lépést megteszi, akkor a közösségi oldalakon megszűnnek azok a hírek, amelyeket eltitkolnak és az embereknek esélyük sem lesz az igazság olvasására. Már így is számtalan eszközzel figyelik és hallgatják le a beszélgetéseket, ha ez bekövetkezik, akkor sikerül neki minden olyan médiát elhallgattatni, amelyek nem a kormány álláspontját képviselik. Magyarországon a tökéletes diktatúra rendszere megvalósulni látszik, és a kommunizmus után az Orbán rendszer tartja majd rettegésbe az embereket. Nagy kérdés, hogy ez is 40 évig fog tartani, mint a kommunizmus? Valóban bele törődnek az emberek az elnyomásba? A rendszerváltás óta, amely valójában sosem történt meg csak papíron, ismét egy diktatúrába keveredett az ország és csak szintén papírokon létezik a nemzeti jólét. Mikor ébred már tudatára a magyar, hogy 31 év alatt csak a lopás jellemző a politikusokra!
press.fmr-europe.com/news.php?extend.147
charisma
Kedves @lowoa,
a hivatkozott oldal elég rossz példa rád nézve.
1. Ugyan magyar nyelvű, de még csak nem is európai, hanem amerikai "adatvédelem" alá esik.
2. Nincs megnevezve egyetlen személy vagy szervezet sem, ami felelne a működéséért.
3. Te is beleestél rendesen az összeesküvés elméletekbe, amit ez a hozzászólásod is tükröz - számodra ez már egyfajta vallás, hogy csak bizonyos típusú …More
Kedves @lowoa,
a hivatkozott oldal elég rossz példa rád nézve.
1. Ugyan magyar nyelvű, de még csak nem is európai, hanem amerikai "adatvédelem" alá esik.
2. Nincs megnevezve egyetlen személy vagy szervezet sem, ami felelne a működéséért.
3. Te is beleestél rendesen az összeesküvés elméletekbe, amit ez a hozzászólásod is tükröz - számodra ez már egyfajta vallás, hogy csak bizonyos típusú híreknek és feltételezéseknek hiszel.
4. Gondold végig azt is, hogy egy esetleges kormányváltással ezek azonnal bekövetkező dolgok lesznek:
- nyílt keresztényüldözés
- mindenfajta családtámogatás azonnali visszavonása
- a gender teljes körű bevezetése minden területen
- a migránsok azonnali beeresztése, akik ezáltal "magasabb" rendű és értékű emberek lesznek, mint az itt lakó magyar állampolgárok.

Az általad említett tökéletes diktatúra az Orbán kormány távozása után fog megvalósulni, az általad hivatkozott médiák totális támogatásával.
Ha nehezedre esik elképzelni, akkor emlékezz, mi minden történt az amerikai választások óta két hónap alatt.
Ugyanezt várod te is?
A gloria.tv katolikus médiaportál, nem pedig politikai vitafórum. Kérlek, hogy máshol terjeszd nézeteidet.
pmt-a
Mindenkit, minden eszközön lehallgatnak. Orbánék a többiekhez kiscserkészek. Ha értenél hozzá, akkor nem írnál ilyen hülyeségeket.
Igaza van @charisma rossz news forrásokat hivatkozol. 2010-ig nem volt problémád se neked, se a többi libsi-balos-komcsinak, hogy nem nagyon volt - a hírtv-n kívül - jobbos média. Sőt a 90-s években dőltek be a nem libsi sajtóorgánumok.
Nem a fb-ről, meg a többi …More
Mindenkit, minden eszközön lehallgatnak. Orbánék a többiekhez kiscserkészek. Ha értenél hozzá, akkor nem írnál ilyen hülyeségeket.
Igaza van @charisma rossz news forrásokat hivatkozol. 2010-ig nem volt problémád se neked, se a többi libsi-balos-komcsinak, hogy nem nagyon volt - a hírtv-n kívül - jobbos média. Sőt a 90-s években dőltek be a nem libsi sajtóorgánumok.
Nem a fb-ről, meg a többi socia-nak hazudott oldalakról kell híreket olvasni, hanem a különböző hírportálokról. Én is ezt teszem, így egy RSS olvasóval 67 csatornát követek az index/telex-től kezdve a Russa Today/PressTV-ig, így lehet tájékozódni. Másképpen csak sírni, hogy így az O, úgy az O, és folytathatnám.
Miserere_nobis
Ajánlom a Social dilemma filmet megnézésre.
A magyarok hálátlanok, Németországban és Ausztriában olyan diktatúra van, amit a magyarok a kommunizmus alatt nem éltek meg. Ha a magyarok által annyira istenített nyugaton annyira jó lenne, akkor nem költöznének egyre többen családostól kisgyerekekkel haza. Nálunk még viszonylag béke és nyugalom van, még élhető és szép ez a mi drága hazánk, ami a …More
Ajánlom a Social dilemma filmet megnézésre.
A magyarok hálátlanok, Németországban és Ausztriában olyan diktatúra van, amit a magyarok a kommunizmus alatt nem éltek meg. Ha a magyarok által annyira istenített nyugaton annyira jó lenne, akkor nem költöznének egyre többen családostól kisgyerekekkel haza. Nálunk még viszonylag béke és nyugalom van, még élhető és szép ez a mi drága hazánk, ami a Szűzanya országa!
Megjegyzem külföldön a kisemberek nagyrésze azt szeretné, ha olyan vezetőjük lenne, mint Orbán. Még akkor is, ha sajnos korrupt.
Ideje lenne már a magyar népnek felébredni és összefogni, megtérni Istenhez, amíg nem késő!
Johann Liber
Kommunizmus = Orbán-kormány? Huhh...
Nem rég volt a kommunizmus áldozatainak az emléknapja. Nem kellene éppen most relativizálni a kommunizmus bűneit. Ez a liberális oldal által gyakran szajkózott párhuzam a "kommunisták" (vagyis: a szovjet hadsereg által megszállt Magyarországon erőszakkal és csalással hatalomra kerülők) és az Orbán-kormányok között lényegében éppen ezt jelenti, a …More
Kommunizmus = Orbán-kormány? Huhh...
Nem rég volt a kommunizmus áldozatainak az emléknapja. Nem kellene éppen most relativizálni a kommunizmus bűneit. Ez a liberális oldal által gyakran szajkózott párhuzam a "kommunisták" (vagyis: a szovjet hadsereg által megszállt Magyarországon erőszakkal és csalással hatalomra kerülők) és az Orbán-kormányok között lényegében éppen ezt jelenti, a kommunizmus bűneinek a súlyos bagatellizálását, ami az áldozatokra nézve sértő (pl. akiket ártatlanul elhurcoltak Szibériába "málenkij robotra", vagy Recsken találta magát, esetleg az Andrássy út 60.-ban látták "vendégül"). Ma ugyanis semmi ilyesmiről nincs szó... (Gyurcsány Ferenc nemhogy a kommunista elődei által harácsolt villában lakhat a mai napig, de még a kormányzása alatt elkövetett gaztettekért sem lett számon kérve.)
De hát lássuk sorjában: hogyan volt AKKOR és MOST.
Akkor idegen hadsereg által megszállt ország voltunk. Most nem vagyunk azok. A megszállás napjainkban jellemzően amúgy sem hadseregek által történik a világ ezen szegletén, de akik pl. a tudatipar által kívülről megszállni szándékoznak bennünket, láthatóan épp a magyar kormány megdöntésére törekednek.
Akkor elcsalt választások révén nyertek a kommunisták, most egyértelműen tiszta választások révén került hatalomra 2010-ben a (második) Orbán-kormány. Valóban volt választási csalás a "rendszerváltás" után is, de az épp az első Orbán-kormány vesztét okozta 2002-ben.
Akkor a berendezkedő hatalom folyamatosan az erőszak eszközéhez nyúlt a nép megfélemlítése érdekében. Most semmi ilyesmiről nincs szó, ellenkezőleg: a rendőrség még akkor is békésen tűri az ellenzéki tüntetéseket, amikor azok erősen súrolják vagy át is lépik a jogszerűség kereteit (pl. füstgránát dobása a rendőrökre vezető ellenzéki politikus által). Való igaz, hogy volt a "rendszerváltás" után is a hatalom által a nép megfélemlítésére használt karhatalmi durva túlkapás, de az (2006-ban) épp a mostani kormányoldal (akkor ellenzékében lévő) támogatói ellen irányult lovasroham, szemkilövő gumilövedékezés (és ellenzéki politikus ájultra verése) formájában.
Akkor az erőszakos és illegitim hatalom kifejezetten üldözte az egyházat és a kereszténységet. Bizonyára többünk családjában vannak erről első kézből származó történetek. (Néhány személyes: ha valaki ministrálni mert, a továbbtanulását veszélyeztette vele, rosszabb jegyet kaphatott érte, vagy megbuktathatták érte a középiskolában; ha valaki főiskolai évei alatt egyházi vagy vallásos közösség tagja volt, felsőfokú tanulmányai elvégzését veszélyeztette vele - vagy kénytelen volt együttműködni az államhatalommal, mert erőszakkal vagy zsarolással beszervezték - a sor hosszan folytatható.) Most viszont kifejezetten támogatja a kormány az egyházi intézményeket. A kormányban az egyik miniszterelnök-helyettes katolikus teológus (aki többek között bátran ki merte mondani azt is, hogy az evolúció elmélete nincsen bebizonyítva, mint ahogyan a szabadkőművességről is bátor és helytálló megjegyzései voltak). Amikor a 2016-os olaszországi földrengés során az egyik régi rítusú (!) katolikus közösség temploma súlyosan megrongálódott, sem az olasz kormányra, sem a Vatikánra nem számíthattak az újjáépítéshez, ezért a magyar kormányhoz fordultak, az pedig támogatásával biztosította a templomuk újjáépülését. Az is közismert, hogy az Orbán-kormány példamutatóan, erején felül segíti a közel-keleti keresztényeket is (akik helyett a "fejlett Nyugat" inkább a többségében muzulmán bevándorlókat félti és segíti). Való igaz, hogy jelen van a keresztényellenesség Magyarországon a "rendszerváltás" után is, de az éppen nem az Orbán-kormány sajátja, hanem az azt kommunistázó liberális elité - tessék bárkit megkérdezni, aki egyházi gimnáziumban érettségizett, majd valamelyik liberális karra (pl. ELTE bölcsész, vagy társadalomtudományi karai) jelentkezett... Ezeken a helyeken a keresztények hátrányos megkülönböztetése napi gyakorlat.
Akkor a határon túli magyarokról szigorúan hallgatni kellett - nehogy megbántsuk a "baráti szocialista" szomszédállamok érzékenységét. Ma a magyar kormány nagyvonalúan támogatja a határon túli magyarságot és pl. a köznevelés részévé tette a az iskolások határon túli magyar területekre utaztatását. Való igaz, hogy sajnos a határon túli magyarok iránti uszítás a "rendszerváltás" utáni Magyarországon is jelen van, de azt épp az Orbán-kormány ádáz ellenfele, Gyurcsány Ferenc képviseli (l. 2004. december 5.).
Akkor az abortusz legalizálásával és az erkölcsök lezüllesztésével sok meg nem született magyar életért volt felelős a hatalom. Most viszont bevezették az iskolákba a kötelező hittant (vagy erkölcstant), a magzati élet védelmét az alaptörvénybe foglalták és összességében is ez az elmúlt 80 év (valószínűleg még több) "legcsaládbarátabb" kormánya. Számos eszközzel segítik a fiatalokat a családalapításban, többek között anyagilag is jelentősen (így legalább ilyen okból nemigen eshet már kísértésbe a várandós édesanya gyermeke kivégzésére). Támogatják az örökbefogadás intézményét is (arra biztatva a várandós anyákat, hogy ha megtartani semmiképp se "tudja" vagy akarja a gyermekét, akkor is szülje meg és utána rögtön adja örökbe gyermekre vágyó pároknak), ami szintén sok magzat életét megmentheti. Jól kimutathatóan csökkent is az abortuszok száma 2010 óta. Való igaz, hogy jelen van még Magyarországon a magzati élet iránti közömbösség, de az éppen nem az Orbán-kormányhoz köthető, hanem liberális ellenzékéhez (pl. akik szerint a várandós nő testét "széttrancsírozza egy minilény").
Akkor valóban cenzúra volt, nem jelenhetett meg semmi ami az ateista szovjetbarát rezsim számára kellemetlen lett volna. Szegény Reményik Sándor "összes műveit" nemigen lehetett kiadni, mert az életműve nagy részét vallásos és hazafias költeményék tették ki (amik akkor egyértelműen tiltottak voltak). Ma viszont semmi ilyesmiről nincs szó. Válogatott durvaságok, kormányellenes uszítások jelenhetnek meg nyomtatásban és a világhálón is az ellenzék számos lapjában. Sok esetben jelentős anyagi támogatást is kap az ellenzéki művésztársadalom "krémje"... Ma is van persze, aki ki akarja tiltani a köznevelésből a Reményik Sándorokat, a Wass Alberteket - de éppen nem az Orbán-kormány környékén találjuk az ilyeneket, hanem liberális ellenzéke soraiban...

A sor hosszan folytatható. Olyannyira, hogy felmerül a kérdés, egyáltalán mivel támasztják alá e vádakat (nyilvánvaló hazugságokon túl). Egy "nyomós" érv szokott előkerülni ilyenkor: hogy Orbán Viktor együttműködésre törekszik Putyin orosz elnökkel - és ezzel leplezné le saját kommunistaságát. De hiszen ez könnyen cáfolható, hiszen a Terror Házát az (első) Orbán-kormány hozta létre, a kommunizmus bűneinek tagadását tiltó törvényt is (a második) Orbán-kormánynak köszönhetjük, mint ahogyan a Moszkva tér visszanevezését is Széll Kálmán térre vagy éppen a kommunizmus megdöntésében szerepet játszó Reagan elnök szobrát a Szabadság téren (és ez a sor is hosszasan folytatható). Tehát a sok cáfolat után egyértelműen adódik a megfejtés: a korunk legnagyobb rákfenéjeként terjeszkedő liberalizmus ellen keres szövetségeseket Orbán Viktor és így adódik a kapcsolata kb. mindenki mással (Trumptól kezdve Putyinon át Netanjáhúig). Ráadásul Putyin egy furcsa képlet, akinek vitathatatlanul van kötődése a korábbi kommunista rendszerhez is, de ugyanakkor sokkal inkább tűnik ma már egy kereszténységet is nagyban támogató nacionalistának, semmint egy hithű kommunistának. Nem támogatja a genderideológiát, sem a parttalan muszlim népvándorlást.
Amíg tehát valóban keresztényi alapokon történik az együttműködés, aligha találhatunk kivetni valót benne.
És a legkevésbé sem jogosít fel bennünket, hogy mesterkélt párhuzamot állítsunk fel a kommunisták erőszakos, keresztény- és magyarellenes rendszere és az Orbán-kormány(ok) között.

(Még akkor sem, ha pl. oltások ügyében én sem értek egyet a magyar kormánnyal.)
Sipos Balázs
A jelenlegi vezetéssel nem az a gond, hogy ne védené eléggé a "keresztény értékeket" mert azt Lengyelország mellett Európában szinte egyedülállóan megteszi A probléma kettős: Korrupció és hatalomkoncentráció. Ezért a nagy mértékben eluralkodott protekcionizmus és korrupció miatt a keresztény értékképviselet sokak szemében hiteltelen. Ezért esélyes egy esetleges kormányváltás 2022-ben és a mára …More
A jelenlegi vezetéssel nem az a gond, hogy ne védené eléggé a "keresztény értékeket" mert azt Lengyelország mellett Európában szinte egyedülállóan megteszi A probléma kettős: Korrupció és hatalomkoncentráció. Ezért a nagy mértékben eluralkodott protekcionizmus és korrupció miatt a keresztény értékképviselet sokak szemében hiteltelen. Ezért esélyes egy esetleges kormányváltás 2022-ben és a mára kialakított hatalomkoncentráció egy keresztény ellenes vezetés kezébe sajnos igen hatékony fegyver lehet.
Miserere_nobis
Szerintem a hatalomváltás, ha bekövetkezik, akkor az egészen biztosan külföldröl lesz finanszírozva.
lowoa
Ugyanaz lesz, mint a másik helyen, amikor beteljesedik, akkor megmutatom a mozzanatot, aki meg akar előzni, ott vannak a kész tények az andre.ucoz.site alatt , ha az andre.sokoldal.hu -t figyelve meg is értik, s nem kell magyarázni, mint Karinthy Frigyesnek A magyarázom a bizonyítványom című írásában. Kezdetnek legyen elég ennyi: arfolyam.iridium.hu/EUR/2008-08
Johann Liber
Kedves @Miserere_nobis!
Köszönöm itteni hozzászólásait, az azokban foglaltakkal szinte teljesen egyetértek. Egyetlen kérdés merült fel bennem: mi alapján írja és mit ért azon, hogy a magyar kormány(fő) "korrupt"?
Én alapvetően úgy látom, amióta világ a világ, a hatalomgyakorlás gyakran jár együtt a hatalommal való visszaélés különböző bűneivel - e téren tehát nincsen új a nap alatt. (Természete…More
Kedves @Miserere_nobis!
Köszönöm itteni hozzászólásait, az azokban foglaltakkal szinte teljesen egyetértek. Egyetlen kérdés merült fel bennem: mi alapján írja és mit ért azon, hogy a magyar kormány(fő) "korrupt"?
Én alapvetően úgy látom, amióta világ a világ, a hatalomgyakorlás gyakran jár együtt a hatalommal való visszaélés különböző bűneivel - e téren tehát nincsen új a nap alatt. (Természetesen üdítő kivételt jelent ez alól az a pár évszázad, amikor a keresztény erkölcsök adhatták társadalmunk alapját, s így Szent István és Szent László révén állhattak hazánk élén szentek is.)
A mi "posztkeresztény" korunk realitásait figyelembe véve (tehát nem a fenti szentekhez hasonlítva), megítélésem szerint kifejezetten jónak mondható a jelenlegi kormány "viszonylagos tisztasága".
Mivel az ellenzéknek a kormány gazdasági sikerei miatt az elmúlt 10-11 évben nem sok tere maradt, alapvetően két "érv" unos-untalan ismételgetésére szorítkoztak: a kormány felszámolja a demokráciát - és korrupt. Mivel az egyszerűbb választórétegeknek az előbbi értelmezésével gondjai adódhattak, végül inkább az utóbbit szajkózzák, azt is minél inkább leegyszerűsítve ("Az Orbán lop"). De láttunk tőlük valaha bizonyítékot erre? Bizonyíték sokkal inkább arra van, hogy ebben az elmúlt 10-11 évben (csődközeli országot örökölve, az ellenséges és ellenérdekelt külföldi gazdasági érdekkörökkel folyamatosan hadakozva - velük hol csatázva, hol kiegyezve) egyre több anyagi erőforrást tudott átcsoportosítani a kormány a multinacionális társaságoktól a társadalom különböző, legrászorultabb csoportjai (családok, nyugdíjasok) számára (vö. különadók rendszere, rezsicsökkentések, családtámogatás) s mindezt úgy, hogy közben az államadósságot is féken tartja és a közép-hosszútávú gazdasági növekedést sem veszélyezteti. (Ilyen kiegyensúlyozott és mégis növekedő korszak sajnos nagyon ritkán van a magyar gazdaságtörténetben - pedig éppen ez volna a társadalom valódi hosszútávú érdeke.)
Szóval viszonylag nehéz komolyan venni a honi baloldali ellenzék azon vádját, hogy a jelenlegi kormány volna a korruptabb, mint az ő kormányaik voltak, mivel a tények nem ezt mutatják. Nem most van szétlopva, lepusztítva a magyar gazdaság, hanem éppen az ő kormányaikra volt ez jellemző, pl. arra a 8 évre (2002-2010), amikor egy virágzó gazdaságot vettek át az első Orbán kormánytól és egy csődközelit adtak vissza a másodiknak (úgy, hogy közben a társadalmat és az önkormányzatokat is kifosztották a súlyos megszorításokkal).
Egyébként érdemes visszaemlékezni a 2002-es kampányra is. Az akkori baloldali ellenzék sajtó- és médiafölényét kihasználva telekürtölte az országot azzal az álhírrel, hogy az (első) Orbán-kormány milyen korrupt, szétlopta az országot és ők, szegények amikor majd hatalomra kerülnek, üres fazékot fognak találni. Ehhez képest, miután kormányra kerültek, egyrészt Medgyessy D-209 Péter kormányfő mégis nagyszabású költekezésbe ("jóléti rendszerváltásba") tudott kezdeni (tehát mégsem volt üres az államkassza), másrészt meg felállítottak egy boszorkányüldöző (hivatalos nevén "közpénzügyi") államtitkárságot, hogy néhány botrányos(nak beállított) esetet tárjon fel az előző kormány gazdálkodásával kapcsolatban, ezáltal visszamenőlegesen mégis hitelesítve a korábbi vádakat, de ehelyett valójában inkább csak ártatlan emberek meghurcolására futotta az erejükből. Tehát volt egybefüggő 8 évük, hogy valahogy bizonyítsák az első Orbán-kormány annyit hangoztatott korruptságát, de nem sikerült nekik... Sőt, végül Keller László "közpénzügyi" államtitkár saját pártja számára is kínossá vált és inkább megszabadultak tőle - de a vádat (immár a további Orbán-kormányokra vonatkozóan) vég nélkül ismételgetik. Azok, akik amikor csak tehették külföldi érdekköröket hoztak helyzetbe, ezáltal elszegényítve a magyar társadalmat...
Tehát fontos látni a különbséget: az Orbán-kormányokra, ha vannak is egyéni bűnök (amelyeket természetesen minden esetben el kell marasztalni, ha bizonyíthatók), nem a rendszer-szintű korrupció a jellemző, nem ez a rendszer alapja és egyetlen lényege (mint az a baloldali kormányok esetében kitapintható volt), hanem, ahogyan fent jeleztem, a tendencia és a rendszer lényege itt egyértelműen az, hogy a külföldi érdekköröktől sikerül fokozatosan (apránként) egyre több erőforrást visszaszerezni a társadalom számára.
Én tehát azt javasolnám a fentiek alapján, hogy ne állítsunk tényként olyat, amit nem lehet bizonyítani és minden jel szerint alapvetően nem is igaz, viszont keresztényellenes és a társadalom anyagi jólétére is káros erők malmára hajtja a vizet.
pmt-a
Ďakujem.