charisma
1207

Tower Vilmos SJ: Másvilág, pokol, mennyország (2)

I. RÉSZ
A MÁSVILÁG

1. A MÁSVILÁG[1]

„Hiszek az örök életben!” (Az ap. hitv. szavai.)

Milyen szomorú, lehangoló, mélységesen megható s megrázó egy-egy temetés.

Itt a jóságos, angyali lelkületű feleségnek és gondos édesanyának koporsóját veszi körül a kemény férfi szívét is megtépő özvegy férj és egy csomó vigasztalanul síró, rimánkodó, zokogó gyermek.

Amott egy lélekben vergődő, testben az ájuláshoz közel, fuldokló hangon jajveszékelő özvegyasszony áll fiának sírja előtt, akiben földi életének támaszát, minden reményét, szeretetének letéteményesét veszítette el.

Teljes cikk
Gratia copiosa
Az allatnak nincs lelke. Viszont csodalatosan es maradektalanul teljesiti Isten akaratat. Az ember szabadsagot kapott es ezzel a szabadsaggal vissza tud elni. Igy az allat sokszor sokaknak irigylesre melto, hiszen egyszeruen nem tud bunt elkovetni akkor sem, ha szettep es megesxik egy embert. Ez nem jelenti azt, hogy ne tiszteljuk, ne szeressuk, ne vedelmezzuk Isten csodalatos teremtmenyeit az …More
Az allatnak nincs lelke. Viszont csodalatosan es maradektalanul teljesiti Isten akaratat. Az ember szabadsagot kapott es ezzel a szabadsaggal vissza tud elni. Igy az allat sokszor sokaknak irigylesre melto, hiszen egyszeruen nem tud bunt elkovetni akkor sem, ha szettep es megesxik egy embert. Ez nem jelenti azt, hogy ne tiszteljuk, ne szeressuk, ne vedelmezzuk Isten csodalatos teremtmenyeit az allatokat akik segitotarsaink es sokaknak erzelmi tarsaik is maganyukban, vagy pl vaksagukban. A teremtesben Isten pontosan meghatarozta es erthetoen ki is mondta ki kicsoda es mi micsoda.