hu.news
1795

Ferenc pápa bizottsága újabb apáca rendet pusztított el

Az olasz Porto Viro hat szegény klarissza apácája elutasította a vatikáni bizottság tagot, ezért elűzték őket a kolostorból - írja a LaNuovaBq.it. A kolostort Maria Giuliana Ravagnan apáca vezette …More
Az olasz Porto Viro hat szegény klarissza apácája elutasította a vatikáni bizottság tagot, ezért elűzték őket a kolostorból - írja a LaNuovaBq.it.
A kolostort Maria Giuliana Ravagnan apáca vezette 23 éven keresztül, egészen 2017-ig. Az 1980-as évek óta azért harcol, hogy fennmaradjon a rend. A Vatikán is támogatta.
Ferenc pápa kinevezésével azonban változás jött. 2016 szeptemberében Chioggia püspöke, Andriano Tessarollo egy apostoli látogatás során meglátogatta őket, a végén pedig azt mondta, hogy minden rendben van.
Ám több hónappal később egy rendeletet kapott, ami azzal vádolta, hogy "hatóságként bíráskodik". A kolostort egy bizottság tag alá tették, aki Ivana Assolini apáca volt. Ő függesztette fel a vezetőt 2017 augusztusában, enyhített a szabályokon; kevesebb lett az ima, viszont minden levelet elolvasott és ellenőrzött.
Segítséget kértek Ferenc pápától és a Vallás Kongregáció prefektusától, João Braz de Aviz bíborostól, ám nem kaptak választ. Ferenc pápa soha sem hívta fel őket. …More
lowoa shares this
14
136. Szerzetesrendek feloszlatása.
Nemsokára hazánkban is, ha nem fogjuk fel, hogy már mekkora háború tombol.
Jelenlegi állás: szerzetesek.hu/remeny-embereiMore
136. Szerzetesrendek feloszlatása.

Nemsokára hazánkban is, ha nem fogjuk fel, hogy már mekkora háború tombol.

Jelenlegi állás: szerzetesek.hu/remeny-emberei