Noname Senki
Noname Senki

Aki a kegyelem Lelkét kigúnyolja

Mekkora kamu duma:
"a zsinat püspökei a Szentlélek ihletése alatt egy új liturgiát terjesztettek elő az Egyház életéért, az Egyház életképességéért"
Átvették luther marciék istentiszteletét úgy 60%-ban, ráadásul szövegszerűen.
Noname Senki

Homok a gépezetben?

Noname Senki

Közeledés - úrvacsora és szentáldozás

@Kapisztrán "Hithű katolikus SOHA NEM VESZ úrvacsorát!" Pontosan így van.

Késői megtérőként elmondhatom, hogy valamikor 1990 környékén, amikor elkísértem Édesapámat kálvinista istentiszteletre (szerintem sátoros ünnepük lehetett, mert Úrvacsora osztás volt - azaz nagy zabálás -), és mindenki Úrvacsorához járult, én pedig katolikusként ültem a helyemen, de a lelkész asszony - hogy egy …More
@Kapisztrán "Hithű katolikus SOHA NEM VESZ úrvacsorát!" Pontosan így van.

Késői megtérőként elmondhatom, hogy valamikor 1990 környékén, amikor elkísértem Édesapámat kálvinista istentiszteletre (szerintem sátoros ünnepük lehetett, mert Úrvacsora osztás volt - azaz nagy zabálás -), és mindenki Úrvacsorához járult, én pedig katolikusként ültem a helyemen, de a lelkész asszony - hogy egy kálvinista lelkész barátomat idézzem: "lyukas apostol" - 3-4 szeri felszólítása után, a botrány elkerülése végett kimentem és ettem egy jót,
Hazaérve az ebédnél szóba került ez az "esemény", és akkor még nem értettem, hogy édesanyám, miért "verte ki a hisztit", hogy nem kellett volna nekem ezt megtenni. Annyi hozzátartozik, hogy ez ~10 évvel az elsőáldozásom előtt, de nagyon sok-sok évvel (bő 40 évvel) katolikus megkeresztelésem után (ami egy írásban adott reverzális eredményeként történt - ezért azóta is áldom anyai nagyanyám előrelátását) történt.
Noname Senki

A szedevakantizmus rövid cáfolata

Egy művelt, katolikus barátom szerint az a legnagyobb baj a szedevakantistákkal, hogy nem tudnak közös nevezőre jutni: melyik pápától számítják a sede ürességét. Mindegyik másiktól. Innen pedig vicc az egész.
Noname Senki

Közeledés - úrvacsora és szentáldozás

@Jozsef Ferenc A Szentírás Végső időkről szóló jövendölései szerint ennek be kell következni (a végső elpártolás, és a kevesek maradnak meg a hitben).
Noname Senki

Több katolikusellenesből bíboros lesz

@ancilla456 A Szentírás Végső időkről szóló jövendölései szerint ennek be kell következni (a végső elpártolás, és a kevesek maradnak meg a hitben).
Noname Senki

Ferenc pápa: "Legyetek Buddha tanítványai"

Nem a pápa védelmében, DE: a címadás szimpla hazugság a tartalom lapján.
Noname Senki

Közeledés - úrvacsora és szentáldozás

@Kapisztrán "A szentáldozás és az úrvacsora közt ég és föld a különbség"
Az Úrvacsora szimplán a nagy zabálás, nem több, nem kevesebb.
Az Eucharisztia az Úr valóságos teste és vére. Pont.
Noname Senki

Tévedtem!(?)

@Indignus Famulus
Tisztelt Indigmus Famulus,
"Az illető atya által Schneider püspöknek tulajdonított vagy tényleg tőle idézett példáiból egyértelművé vált, hogy én éppen a szektásodás lelkülete által meghatározott valaki vagyok, hiszen éppen az ilyen lelkület megnyilvánulásaként említette, „ha nem akarunk olyan szentmisére járni, ahol kézbe is áldoztatnak”, holott nekünk „nem kell ez alapján …More
@Indignus Famulus
Tisztelt Indigmus Famulus,
"Az illető atya által Schneider püspöknek tulajdonított vagy tényleg tőle idézett példáiból egyértelművé vált, hogy én éppen a szektásodás lelkülete által meghatározott valaki vagyok, hiszen éppen az ilyen lelkület megnyilvánulásaként említette, „ha nem akarunk olyan szentmisére járni, ahol kézbe is áldoztatnak”, holott nekünk „nem kell ez alapján elkülönülni az Egyház nagy közösségétől”."

Ha szükségesnek gondolja annak ellenőrzését, hogy mit mondott Schneider püspök atya látogatásakor az előadáson, akkor kérem chaten adjon egy email címet és megküldöm az előadás teljes hangfelvételét - ha kell, akkor a vágatlan változatot -, ami eligazíthatja a kérdéskörben.
A hangfelvétel megküldésének lehetősége kizárólag @Indignus Famulus részére szól. Ebben a kérdésben senki ne keressen chaten.
Noname Senki

Amikor nem tetszik a más véleménye

@lowoa Én nem is írtam olyat, hogy törölnek. Én azt írtam, hogy tiltják a hozzászólást az adott poszthoz.
Noname Senki

Amikor nem tetszik a más véleménye

@DOMINUS EST Nem holmi dekorációnak van használva Urunk képe - ha nem jöttél volna rá -, hanem képernyő kivágásként, hogy tudható legyen, miről folyik a polémia.
Noname Senki

Udvardy György veszprémi érsek lesz az idei csíksomlyói búcsú szónoka

@Jozsef Ferenc Ott voltam, testközelből láttam a felállva tapsoló alsó klérust. Az ebédnél történteket pedig olyan öreg pap (Isten nyugosztalja) mesélte, aki szintén ott volt.
Noname Senki

Liberalizmus = vallás (2017)

@Bazsó-Dombi Attila Nem kellene hülyeséget írni (hogy finoman fogalmazzak) az olvasóknak, mert nem igaz. Msgr. Williamsont NEM RÚGTÁK KI. Ő lépett ki, az ő döntése volt!
Noname Senki

Udvardy György veszprémi érsek lesz az idei csíksomlyói búcsú szónoka

@Haven Y Acett Ez nem"őrült nagy baj", mert szokásban van Csíksomlyón, hogy külső személyt hívnak meg prédikálni. Mint ahogyan - ha jól emlékszem 2010-ben - Bábel Balázs érsek urat, aki a GENDER-rel szemben prédikált, amit az alsó papság felállva tapsolt vagy 5 percen keresztül, viszont utána az ebédnél volt had el hadd neki a prédikáció miatt.
Noname Senki

HAGYOMÁNYOS MISÉK BUDÁN, A KAPISZTRÁN SZENT JÁNOS KÁPOLNÁBAN

Minden szentmise bemutató hely fontos, és egy pofon a sátánnak, meg azoknak, akiknek csak a szájuk nagy - meg a minden bokorban termő látnokoknak és jósoknak hisznek, nem a Szentírásnak.
Noname Senki

HAGYOMÁNYOS MISÉK BUDÁN, A KAPISZTRÁN SZENT JÁNOS KÁPOLNÁBAN

Olyan ez a hozzászólás, mint a KOSSUTH vs. VASÚT.
Noname Senki

Dubaji milliomos mentette meg testőre életét Magyarországon

Minden a vakcina hatása! Még az ember teremtettségei is.
Noname Senki

URUNK JÉZUS KRISZTUS LEVELE AMELYET SZENT SÍRBAN TALÁLTAK JERUZSÁLEMBEN

Nem tudom Szent Rita mit mondott (állítólag erről), de hogy Szent Erzsébet nevezetű királynője nem volt (sem a világi, sem az egyháztörténelem nem jegyez ilyen néven királynőt) Magyarországon, az biztos. Viszont volt Portugáliának, aki egyébként Árpádházi lány.