hu.news
4352

Egy argentin tudja, hogy Ferenc pápa miért nem fogadta el Marx bíboros lemondását

A cézárok öngyilkosságra utasították a kegyvesztetteket, a peronisták lassú öngyilkosságra kényszerítették őket azzal, hogy megtiltották nekik a lemondást - írja a Caminante-Wanderer.Blogspot.com (június 14).

A blog szerint "a hatalom perverzitása sokféle formát ölt", és Ferenc pápa ismét a peronista hagyományt követte azzal, hogy megtagadta Marx müncheni bíboros lemondását.

Ez egy machiavellista ellenlépés volt, írja Caminante, a naiv német machiavellizmusával szemben, aki le akart mondani, hogy szabadon előmozdíthassa a lázadó német zsinatot. Bergoglio azonban lefegyverezte Marxot - aki többé nem fenyegetőzhet lemondással -, rákényszerítve őt, hogy Rómához igazodjon.

Így Marxot semlegesítették, meggyengítették, kiüresítették: "Hogyan képviselheti most a forradalmárokat az, akit maga a pápa ratifikált?" - kérdezi a blog. Bergoglio egyetlen pontos csapással likvidálta Marxot, és egy zombit hagyott helyette, aki "öngyilkos küldetést" bízott rá.

Caminate elismeri, hogy Bergoglio - egy "üresfejű" és "komolytalan" ember - mestere ezeknek az "apró trükköknek". Mint egy pók, úgy szövöget minden lehetséges cselszövést, amely megakadályozza, hogy hatalmáról beszéljenek. A blog egy látványos, szabálytalanságokkal teli harcot és Ferenc pápa győzelmét várja a naiv német püspökök felett.

Június 7-én Caminante azt írta, hogy a németek igazi problémát jelentenek Ferenc pápa számára. Ők hozták hatalomra, de amikor azt akarták, hogy törlessze az adósságot - női papság, homoszexualizmus stb - "rájöttek, hogy Bergoglio nem fizeti az adósságait - mint Argentína".

Ezért úgy döntöttek, hogy a szinóduson keresztül megszerzik, amivel tartoznak nekik. Ferenc pápa azonban közzétette június 1-jei apostoli konstitúcióját, amelyben elrendeli, hogy az a püspök, aki megpróbál nőt "felszentelni", automatikusan kiátkozott és elbocsátható a papi állásból - ez a legsúlyosabb büntetés, amit az egyház kiszabhat. Caminante számára nyilvánvaló, hogy Ferenc pápa ezt a német püspököknek címezte.

Kép: Reinhard Marx, © Mazur, CC BY-NC-SA, #newsEwxntzuvbo

Iván Orosz
Annyira átlathatatlanul van tördelve, szerkesztve ez az oldal! Nem igazodok el, mi cím, mi hozzászólás, hol kezdődik a hivatkozott íras, és hol a közlő vélemenye, személyes megjegyzesei. Ami címnek cűnik, az sem erthető, mert a fele lemarad. Szerkesszétek légyszíves átlathatóbban, mert fontos témák!
Bazsó-Dombi Attila
A keret adott a "szolgáltató" beállításai szerint.
A hozzászólásoknál alig vannak szerkesztési lehetőségek, csupán a saját bejegyzés esetén lehetséges formázni a keretben.
A szolgáltatás első erénye a katolikus mivolta, a második, hogy egész kevés kivételtől eltekintve nem cenzúráznak.
Bazsó-Dombi Attila
Ne csodálkozzunk a sátáni dialektikán: ellentmondás (tagadás) ellentmondásának (tagadásának) ellentmondása (tagadása)...
Zarándok
Ha igaz lenne, hogy Ferenc pápa ilyen ravaszul lehetetlenítette el a német püspökök szinódusi útját, tapsolnunk kéne neki, még ha "cselszövéssel" érte is el a célját. De akkor mégsem teljesen üres fejű és komolytalan.
Ha igaz lenne, hogy a német püspökök naivak, akiket a pápa ilyen könnyen legyőz, akár biztonságban is érezhetnénk a katolikus tanítást.
A cikk gondolatmenete már annyira …More
Ha igaz lenne, hogy Ferenc pápa ilyen ravaszul lehetetlenítette el a német püspökök szinódusi útját, tapsolnunk kéne neki, még ha "cselszövéssel" érte is el a célját. De akkor mégsem teljesen üres fejű és komolytalan.
Ha igaz lenne, hogy a német püspökök naivak, akiket a pápa ilyen könnyen legyőz, akár biztonságban is érezhetnénk a katolikus tanítást.
A cikk gondolatmenete már annyira "dialektikus", mintha Ferenctől tanulta volna a logikát. A "pápább a pápánál" mondás helyett új fordulatot kell alkalmaznunk rá: ferencebb Ferencnél...