Zarándok
Zarándok

Fatima 100 évvel később – Egy máriás felhívás az egész Egyház számára

Az Oroszországot is érintő kijelentésről nem a Vatikántól tudunk. Tudom, konteós körökben jobban hangzik a "Vatikán" manipulációjára hivatkozni, mint a fatimai látnoknak nem hinni. De hogy a Vatikánnak érdeke lett volna az Oroszországgal kapcsolatos jövendölést a Szűzanya szájába adni, aztán a fölajánlásra vonatkozó kérést nem teljesíteni, az legalább akkora logikai bukfenc, mint a vallásos …More
Az Oroszországot is érintő kijelentésről nem a Vatikántól tudunk. Tudom, konteós körökben jobban hangzik a "Vatikán" manipulációjára hivatkozni, mint a fatimai látnoknak nem hinni. De hogy a Vatikánnak érdeke lett volna az Oroszországgal kapcsolatos jövendölést a Szűzanya szájába adni, aztán a fölajánlásra vonatkozó kérést nem teljesíteni, az legalább akkora logikai bukfenc, mint a vallásos orosz népet Oroszországgal összekeverni - jegyzem meg innen, lentről.
Zarándok

Fatima 100 évvel később – Egy máriás felhívás az egész Egyház számára

Gratulálok, hogy ezúttal sikerült okosabbnak lenned a fatimai Szűzanyánál... Kérlek ne hagyd abba, viheted még följebb is!
Zarándok

Az adakozásról

Kedves @Mira Viso, ha jobban megnézed, itt az Egyház meg sem szólalt. Keresztény testvéreink osztották meg véleményüket és tapasztalatukat. Köszönet érte. A te hozzászólásod viszont ezúttal kissé komcsi-zamatúra sikerült, nem gondolod?
Zarándok

Ő szúrta le Jézust, mégis szentté avatták

Az ősegyház még nem ismerte a szentté avatást, mint jogi eljárást. A korai szentek tisztelete spontán alakult ki és terjedt el az egyházban, és éppen a régóta fennálló és elterjedt tisztelet hitelesítette a kultuszukat. A Szűzanyát, Keresztelő Szent Jánost vagy az apostolokat senki nem "avatta" szentté.
Zarándok

A megvetéstől a hitvallásig

Rendben, kedves @Mira Viso, akkor hát vigyázzunk...
Zarándok

A megvetéstől a hitvallásig

A Szentcsalád is hazugság? Vagy családja lehetett, de etnikuma nem? Volt-e anyanyelve, voltak-e ősei, követett-e hagyományokat, felvállalta-e tudatosan a nagyobb közösséghez tartozást? Hát hogy ne lett volna etnikuma? Vigyázzunk, hogy valóságos istenségének hite ne vezessen valóságos emberségének tagadásához, mert az ugyanúgy eretnekség. "Amit nem vett magára, azt nem is váltotta meg."
Zarándok

Holland püspök Ferencről: agresszív, könyörtelen, ellentmondásos

Bocs, hogy jön ez ide?
Zarándok

Ferenc pápa kémkedik a munkatársai után

Nem kell hogy szimpatikus legyen, de vajon melyik másik államot ítéljük el azért, hogy titkosszolgálati módszereket alkalmaz? Méghogy nemzetközi jog? Ne essünk túlzásokba, a nemzetközi jog nyogodt lehet, Ferenc pápa nem azt fogja megsérteni.
Zarándok

Karácsony szombaton és a vasárnapi misekötelezettség

Rossz válasz, @Noname Senki. Hát téged mi vezetett olyan messze a katolikus hittől, hogy rózsafüzért ajánlasz egy érvényes szentmise helyett?
Zarándok

A fekete a fehér! A Traditionis Custodes a saját ellentettjét jelenti Sarah bíboros szerint

Sarah valószínűleg tudja, miért mondja, amit mond. Nem pökhendi minősítgetésre volna szükség vele szemben, hanem egy minimális tiszteletre. Talán mi magyarok még nem felejtettünk el teljesen a sorok között olvasni, amit a nyugati szerkesztők soha nem is tanultak meg. Hát gyakoroljuk magunkat a régi tudományunkban, hogy akkor se veszítsük el a fejünket, ha Sarah bíborosnak mondjuk "önkritikát …More
Sarah valószínűleg tudja, miért mondja, amit mond. Nem pökhendi minősítgetésre volna szükség vele szemben, hanem egy minimális tiszteletre. Talán mi magyarok még nem felejtettünk el teljesen a sorok között olvasni, amit a nyugati szerkesztők soha nem is tanultak meg. Hát gyakoroljuk magunkat a régi tudományunkban, hogy akkor se veszítsük el a fejünket, ha Sarah bíborosnak mondjuk "önkritikát kell gyakorolnia". Mert ilyet is látunk mi még, ahogy az osztályharc egyre fokozódik...
Zarándok

XVI. Benedek örül, hogy a botrányos konstantinápolyi pátriárka a barátja

Akkor ugye keresztényekről sem lehet beszélni, mert nincs egység közöttük? Benedek pápa egyébként ortodoxiáról beszél, nem ortodoxokról. De ez a gloria.tv-nek mindegy, ha nem gyűlöli az aktuális ellenséget, a pápa sem menekülhet. Nem komcsi tempó ez?
És elmehetünk szótlanul amellett, hogy a pápa október 11-én tett kijelentését a pátriárka október 26-i találkozójára való hivatkozással próbálják …More
Akkor ugye keresztényekről sem lehet beszélni, mert nincs egység közöttük? Benedek pápa egyébként ortodoxiáról beszél, nem ortodoxokról. De ez a gloria.tv-nek mindegy, ha nem gyűlöli az aktuális ellenséget, a pápa sem menekülhet. Nem komcsi tempó ez?
És elmehetünk szótlanul amellett, hogy a pápa október 11-én tett kijelentését a pátriárka október 26-i találkozójára való hivatkozással próbálják lejáratni? Növeljük az éberséget, elvtársak...
Zarándok

A volt apátra figyelt mindenki a bíboros helyett

Re bíboros a bíborosi kollégium dékánja.
Zarándok

Hisztéria: A szalézi szerzetes 32 évet (!) kapott, amiért FOGDOSTA a tinédzsereket

Miért lenne ez hisztéria? Sajnálnom kellene ezt az alakot, aki gondjaira bízott, védekezésre képtelen fiatalokat zaklatott sorozatosan? A kérdésre a szerkesztő is keresi még a választ, mert a cikkhez párosított karikatúra korántsem illik a szöveg relativizáló megközelítéséhez...
Zarándok

Vallásközi Eucharisztia: Sokakat hívtak, de csak az oltottak a meghívottak

Extra vaccinam nulla salus (A vakcinán kívül nincs üdvösség).
Bár még stílszerűbb volna a janzenista eretnekek után szabadon: extra vaccinam nulla conceditur gratia (...nincs kegyelem).
Zarándok

Szent Miki temploma - ilyen az anglikán trendi

A Mike pontosabban Misi, de ez nem javít a helyzeten...
Zarándok

A sámánok megtisztítják az érseket a gonosz szellemektől a tisztáltalan (?) Novus Ordo előtt (video)

Milyen szép szavak: Ne féljetek, ez egy régi szertartás, a hagyomány része. Talán egyszer a keresztény hagyománnyal kapcsolatban is elhangozhat. Addig marad az Úr szava: "Saját szádból ítéllek meg, gonosz..."
Zarándok

Ferenc pápa új szintet ért el a Szent Péter-bazilika megszégyenítésében

A "Szent Péter-kápolna" a Szent Péter-bazilika káptalanjának (kanonoki testületének) olvasandó. A kápolna kifejezés végig a káptalan helyett áll.
Zarándok

Ferenc pápa: Néhány prelátus a halálomat kívánta

A gonosz összeesküvők... Nem Sankt Gallenben tanácskoztak véletlenül?
Zarándok

A Novus Ordo Káin áldozata

Itt már csak a protetánsok olvassák a Bibliát? A szamárállkapoccsal Sámson vert agyon ezer embert (Bír 15,15)! Ettől függetlenül lehet, hogy a szamár állcsontja tényleg a Traditionis custodes szimbóluma, csak a mi Sámsonunk valahogy soha nem a filiszteusokat gyepálja...
Johannes Eck egyébként - köszönet érte - a teljes cikket megosztotta magyarul, érdemes elolvasni.
Zarándok

Black and blue zucchettos? - weird hungarian bishops :)

In the picture Rabbi Zoltán Radnóti greets the pope.
András Heiszler, President of the Association of Jewish Communities in Hungary, can be seen in a blue "zuchetto".