fi.news
1

Espanja: Seurakunnan pappi käyttää vesipyssyä

Etelä-Espanjan Algecirasissa sijaitsevan María Auxiliadoran seurakunnan pappi, salesiaanisä Francisco Javier Cánovas Rodríguez SDB, keksi paastonajan alkaessa erityisen vitsin. "Kasteen uudistamiselle …Veel
Etelä-Espanjan Algecirasissa sijaitsevan María Auxiliadoran seurakunnan pappi, salesiaanisä Francisco Javier Cánovas Rodríguez SDB, keksi paastonajan alkaessa erityisen vitsin.
"Kasteen uudistamiselle" omistetun ehtoollisen lopussa hän kertoi läsnäolijoille, joiden joukossa oli paljon lapsia, että pyhä vesi ei ollut riittänyt heille.
Niinpä hän otti esiin valtavan vesipistoolin ja suihkutti uskovia: "Lapset olivat niin iloisia, että he hyppivät ylös ja alas käytävällä saadakseen vettä", kirjoitti DiarioArea.com (25. helmikuuta).
Lehden mukaan ele "yllätti" seremoniaan osallistuneet. Yllätys ikuistettiin matkapuhelimilla ja ladattiin sosiaalisiin verkostoihin.
DiarioArea.com uskoo, että tämä oli "innovatiivinen" tapa tavoittaa lapset ja osoittaa, että uskonto ja hauskanpito voivat kulkea käsi kädessä. Realistisemmin ajateltuna isä Cánovasin keksintö kuitenkin opetti lapsille, että hänen "uskontoaan" ei pidä ottaa vakavasti.
AI käännös
et.news

"Vana katoliku kirik": Schönborn vabandab

Austria Viini kardinal Christoph Schönborn vabandas 26. veebruaril skismaatilise grupi, nn vanakatoliiklaste ees. Põhjus: 19. veebruaril ütles ta ajakirjale Communio, et ta ei soovi "katoliku" kirikule …Veel
Austria Viini kardinal Christoph Schönborn vabandas 26. veebruaril skismaatilise grupi, nn vanakatoliiklaste ees.
Põhjus: 19. veebruaril ütles ta ajakirjale Communio, et ta ei soovi "katoliku" kirikule Saksamaal "vanakatoliku kiriku saatust", [s.t. et sellest saaks väike, tähtsusetu sekt, mis koondab Austrias ehk 5000 inimest].
Austria "vanakatoliiklased" läksid meeletusse, kirjutasid Schönbornile kirja, milles nõudsid "kiireloomulist selgitust" ja esitasid prelaadile retoorilise küsimuse: "Millist konkreetset saatust te siin silmas peate?"
"Soovin vabandada vääritimõistmise pärast, mille põhjustasin halvasti läbimõtlemata sõnavalikuga," kirjutas kardinal Schönborn kirjas "vanakatoliku" ilmik-piiskopile Maria Kubinile, kes on langenud katoliiklane, ema, vanaema ja psühhoteraapiaõpetaja.
Ta ei soovinud Saksamaa piiskopkondadele skisma, mis on alati haav, selgitas Schönborn: "Ma ei pidanud seda vanakatoliku kiriku devalveerimiseks või kriitikaks ja mul on kahju, et seda võis nii mõista." …Veel
fi.news

Onko tämä siunaus yksilöille? Franciscus hyväksyy maailman "ensimmäiset homohäät"

Helmikuun 21. päivänä pastori Francisco Gordalina suoritti [vale]siunauksen uruguaylaiselle televisiojuontajalle Carlos Perciavallelle ja tämän homoseksuaaliselle jalkavaimolle Jimmy Castilhosille, 47…Veel
Helmikuun 21. päivänä pastori Francisco Gordalina suoritti [vale]siunauksen uruguaylaiselle televisiojuontajalle Carlos Perciavallelle ja tämän homoseksuaaliselle jalkavaimolle Jimmy Castilhosille, 47, jotka molemmat ovat rikkaita.
Kaksi päivää aiemmin pariskunta oli rekisteröinyt "siviililiiton".
[Pseudo]siunauksen jälkeisiin juhliin osallistui 400 rikoskumppania. Kokonaisuutta mainostettiin "maailman ensimmäisinä uskonnollisina homoseksuaalisina [vale]häinä".
Pappi valehteli kahdelle homoseksuaalille ja kertoi heille: "Jumala on kanssanne, ja me tiedämme hyvin, että tekin olette Jumalan kanssa, koska olemme keskustelleet läheisesti piispamme kanssa ja nähneet uskonne".
Seremonian aikana Gordalina asetti kätensä Perciavallen pään päälle ja sanoi rienaavasti: "Carlos, Jumala varjelkoon ja siunatkoon sinua, ohjatkoon sinua rauhan ja rakkauden tiellä ja auttakoon sinua kasvamaan omistautumisessa veljillesi ja rakkaudessa, jota sinun on annettava heille, Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimessä …Veel
fi.news

"Vanha katolinen kirkko": Schönborn pyytää anteeksi

Itävallan Wienin kardinaali Christoph Schönborn pyysi 26. helmikuuta anteeksi skismaattiselta ryhmältä nimeltä "vanhat katolilaiset". Syynä oli mm: Helmikuun 19. päivänä hän sanoi Communio-lehdelle, …Veel
Itävallan Wienin kardinaali Christoph Schönborn pyysi 26. helmikuuta anteeksi skismaattiselta ryhmältä nimeltä "vanhat katolilaiset".
Syynä oli mm: Helmikuun 19. päivänä hän sanoi Communio-lehdelle, ettei hän toivonut Saksan "katoliselle" kirkolle "vanhan katolisen kirkon kohtaloa" [eli että siitä tulisi pieni, merkityksetön lahko, joka kokoaa Itävallassa ehkä 5 000 ihmistä].
Itävallan "vanhat katolilaiset" menivät vimmalle, kirjoittivat Schönbornille kirjeen, jossa he vaativat "kiireellistä selvennystä" ja esittivät prelaatille retorisen kysymyksen: "Mitä erityistä kohtaloa teillä on tässä mielessä?"
"Haluaisin pyytää anteeksi väärinkäsitystä, jonka olen aiheuttanut harkitsemattomalla sanavalinnallani", kardinaali Schönborn kirjoitti kirjeessä "vanhakatoliselle" maallikkopispalle Maria Kubinille, joka on luopunut katolisuudesta, äiti, isoäiti ja psykoterapeutti.
Hän ei toivonut Saksan hiippakunnille skismaa, joka on aina haava, Schönborn selitti: "En tarkoittanut sitä vanhan katolisen …Veel
fi.news

Madrid: Homoseksuaalinen [vale]avioliitto 15. vuosisadan kappelissa

Viime lauantaina kaksi häävaatteisiin pukeutunutta miestä järjesti [vale]avioliiton Madridin 1400-luvun goottilaisessa Pyhän kolminaisuuden kappelissa (video alla). Kappeli on valtion omistuksessa ja …Veel
Viime lauantaina kaksi häävaatteisiin pukeutunutta miestä järjesti [vale]avioliiton Madridin 1400-luvun goottilaisessa Pyhän kolminaisuuden kappelissa (video alla).
Kappeli on valtion omistuksessa ja hallinnassa. Redemptoristi-isä Damian Maria Montes CSsR, homoseksuaaliaktivisti, osallistui sirkukseen, mutta piileskeli maallikkoasuihin pukeutuneena.
Madridin arkkihiippakunta tuomitsi InfoVaticana.com-sivustolle antamassaan lausunnossa "minkä tahansa uskonnollisen tilan käytön sopimattomiin ja kaupallisiin tarkoituksiin".
Almeriasta kotoisin oleva pappi, pastori Juan Manuel Góngora jakoi sosiaalisessa mediassa videon iljetyksestä ja selitti, että "kappelissa tapahtui sodomitistinen kohotustoimi". Hän varoittaa katolilaisia, jotka on kutsuttu tällaiseen epäkunnioitukseen: "Älkää ryhtykö osallisiksi kuolemansyntiin".
AI käännös
fi.news

Piispa sallii messun, mutta on iloinen siitä, ettei kukaan halua juhlia sitä

Ascoli Picenon arkkipiispa Gianpiero Palmieri on sallinut kuukausittaisen messun jatkamisen San Cristoforossa, Ascolin keskustassa, "Coetus Fidelium Beato Marco da Montegallon" puolesta. Tämä messu on …Veel
Ascoli Picenon arkkipiispa Gianpiero Palmieri on sallinut kuukausittaisen messun jatkamisen San Cristoforossa, Ascolin keskustassa, "Coetus Fidelium Beato Marco da Montegallon" puolesta.
Tämä messu on pidetty Ascolissa vuodesta 2019 lähtien. Aluksi sitä vietti paikallinen pappi. Kun hän erosi, toista paikallista pappia ei löytynyt, joten isä Giorgio Lenzi matkustaa Roomasta (575 km) juhlia varten.
Monsignore Palmieri kertoi CronachePicene.it:lle (20. helmikuuta) jakavansa niiden pappiensa syyt, jotka kieltäytyvät messun viettämisestä, koska hän uskoo, että [epäonnistunut] Novus Ordo "on tehnyt riitistä hyvin rikkaan rukousten ja pyhien tekstien suhteen".
Hänen mukaansa kirkon pidättyväisyys pyhän messun suhteen liittyy vaaraan, että Vatikaanin toista konsiilia "ei tunnusteta".
Palmieri vetoaa piispa (sic) Marcel François (sic) Lefebvren edistämään "vaaralliseen hajaannukseen", ikään kuin Pius X olisi syyllinen kirkon valtaviin ongelmiin.
Hän väittää Paavali VI:n tehneen "valtavan työn"…Veel
fi.news

Paavi Franciscuksen Disney+ kenguruoikeus: "Minä olen johdossa, hitto vieköön!"

Franciscuksen kiistelty oikeudenkäynti Gazteluetan professoria ja Opus Dein jäsentä José María Martínez Sanzia vastaan on saanut uuden jakson. Tuomari, Monsignor José Antonio Satué, Teruelin ja …Veel
Franciscuksen kiistelty oikeudenkäynti Gazteluetan professoria ja Opus Dein jäsentä José María Martínez Sanzia vastaan on saanut uuden jakson.
Tuomari, Monsignor José Antonio Satué, Teruelin ja Albarracínin piispa Espanjassa, kuuli Martínezin puolustuksen ehdottamien todistajien lausuntoja.
Todistajina olivat Imanol Goyarrola, joka toimi näinä vuosina Gazteluetan koulun apulaisjohtajana ja johtajana, Iñaki Cires, joka oli Gazteluetan koulun johtajana, kun syyttäjä puhui ensimmäisen kerran koulussa vuonna 2011, Imanol Tazón, Baskimaan hallituksen opetusministeriön tarkastaja, joka todisti siviilioikeudenkäynnissä, ja rouva María José Martínez Arévalo, Pamplonassa praktiikkaa pitävä mielenterveyslääkäri, joka todisti aikoinaan Bizkaian maakuntatuomioistuimessa.
Eräs Juan Cuatrecasas syytti Martínezia väärin perustein "homoseksuaalisesta hyväksikäytöstä". Uskonopin kongregaatio päätti tapauksen Martínezin eduksi.
Kuitenkin parhaaseen katseluaikaan oligarkkien kanavalla Disney+ (sic) …Veel
fi.news

Homoseksuaalinen jalkavaimo kiristää poikaystäväänsä, pappi

Asturian syyttäjänvirasto, Avilésin alueellinen osasto, Espanja, vaati 20. helmikuuta 1 vuoden ja 6 kuukauden vankeusrangaistusta homoseksuaalille, jota syytettiin rahan kiristämisestä homoseksuaaliselta …Veel
Asturian syyttäjänvirasto, Avilésin alueellinen osasto, Espanja, vaati 20. helmikuuta 1 vuoden ja 6 kuukauden vankeusrangaistusta homoseksuaalille, jota syytettiin rahan kiristämisestä homoseksuaaliselta papilta.
Syytetty vaati syyskuun 2016 ja maaliskuun 2017 välisenä aikana 26 kertaa rahaa papilta ja uhkasi sekä tappaa hänet että julkaista kuvia, joissa he molemmat harrastivat homoseksuaalista syntiä. Tällä tavoin hän hankki 92 800 euroa.
Syyttäjänvirasto katsoo, että tosiseikat muodostavat Espanjan rikoslain 245 §:n mukaisen kiristysrikoksen, ja on vaatinut, että syytetty maksaa uhrille 92 800 euroa laillisine korkoineen.
Kuva: Juzgados Avilés © infovaticana.com, AI käännös
Tehopelien pelaaminen Kuva: © gloria.tv, CC BY-ND, AI käännösVeel
Tehopelien pelaaminen
Kuva: © gloria.tv, CC BY-ND, AI käännös

Vasemmistolainen ultramontanismi: Franciscusta arvostelevat piispat ovat "väärässä".

Franciscusta julkisesti arvostelevat piispat ja kardinaalit ovat "väärässä", sanoo Italian Chieti-Vaston arkkipiispa Bruno Forte. Puhuessaan katolilaisvastaiselle ReligionDigital.org-sivustolle (21. …Veel
Franciscusta julkisesti arvostelevat piispat ja kardinaalit ovat "väärässä", sanoo Italian Chieti-Vaston arkkipiispa Bruno Forte.
Puhuessaan katolilaisvastaiselle ReligionDigital.org-sivustolle (21. helmikuuta), joka on arvostellut paaveja Franciscusta lukuun ottamatta voimakkaasti, Forte perustelee mielipiteensä autoritaarisuuteen perustuvilla syillä, ei katolisen uskon ja moraalin syvällisellä analyysillä:
1. Paavi on Pietarin seuraaja, jolle Kristus uskoi valtakunnan avaimet.
2. Rooman piispalla on kokonaisnäkemys kirkosta ja maailmasta, jota ei ole kenelläkään yksittäisellä piispalla samalla tavalla.
3. Kirkon ykseyden rikkominen vahingoittaa kaikkia, eikä yksittäisten henkilöiden johtava rooli ilmaise ylhäältä tulevan ja Kolminaisuuden ikonina olevan yhteyden voimaa ja kauneutta.
Ennen kuin Franciscus tuli valtaan, Forte ei olisi koskaan julistanut näin ultramontaaneja iskulauseita. Mutta Franciscus on epäilemättä imarreltu niistä, ja jos Jumala suo, hän nostaa Forten pian Chietistä …Veel
fi.news
1

Berliini: Senaatti haluaa lapsille seksihuoneita päiväkoteihin.

Berliinin degeneroituneen senaatin opetus-, nuoriso- ja perheasioiden osaston parhaillaan käsittelemän luonnoksen uudeksi "opetusohjelmaksi" tavoitteena on antaa kolmesta kuuteen-vuotiaille mahdollisuus …Veel
Berliinin degeneroituneen senaatin opetus-, nuoriso- ja perheasioiden osaston parhaillaan käsittelemän luonnoksen uudeksi "opetusohjelmaksi" tavoitteena on antaa kolmesta kuuteen-vuotiaille mahdollisuus nauttia "himon tunteista" (sic).
Tätä varten on tarkoitus perustaa paikkoja, joita kuvataan "yksilöllisiksi kokemustiloiksi".
"Lapset löytävät omat sukupuolielimensä, tutkivat niitä intensiivisesti ja haluavat jakaa nämä kokemukset muiden lasten kanssa", perverssi senaatti fantasioi.
Myös "sukupuoli-identiteetin" ideologia on tarkoitus pakottaa lapsille.
AI käännös
fi.news
2

Tekosyy: Konservatiivinen puolalainen arkkipiispa eroaa.

Fransiskus hyväksyi 24. helmikuuta Luoteis-Puolassa sijaitsevan Szczecin-Camminin arkkipiispa Andrzej Dzięgan, 71, eronpyynnön, joka oli saanut alkunsa mediassa vallinneesta hysteriasta väitetyn …Veel
Fransiskus hyväksyi 24. helmikuuta Luoteis-Puolassa sijaitsevan Szczecin-Camminin arkkipiispa Andrzej Dzięgan, 71, eronpyynnön, joka oli saanut alkunsa mediassa vallinneesta hysteriasta väitetyn homoseksuaalisen hyväksikäyttötapauksen vuoksi.
Vatikaanin lehdistötoimisto ei kertonut syytä ennenaikaiseen eroon.
Tapaus juontaa juurensa 1990-luvulle, ja siinä on kyse pastori Andrzej Dymeristä, jonka väitetään hyväksikäyttäneen neljää poikaa orpokodissa. Syytteen mukaan kirkko oli ollut tietoinen syytöksistä vuodesta 1995, mutta ei ryhtynyt toimiin. Syytetty kuoli syöpään vuoden 2021 alussa.
Vuonna 2008 kirkollinen tuomioistuin tuomitsi Dymerin alaikäisten homoseksuaalisesta hyväksikäytöstä. Hän valitti asiasta, mutta tapausta ei saatu ratkaistua ennen hänen kuolemaansa.
Monsignor Dzięga on yksi Puolan paremmista piispoista. Covid-hysterian aikana hän rohkaisi uskovia ottamaan ehtoollisen kielelle ja käyttämään edelleen pyhää vettä.
Kuva: Andrzej Dzięga © wikicommons, CC BY-SA, AI käännös
fi.news
2

Henkisesti ja taloudellisesti: Francis, konkurssipaavi

Vatikaani on vakavissa taloudellisissa vaikeuksissa, kirjoittaa PillarCatholic.com (15. helmikuuta). - Lahjoitukset ovat edelleen vähäisiä [koska katolilaiset eivät halua maksaa Franciscuksen kirkon …Veel
Vatikaani on vakavissa taloudellisissa vaikeuksissa, kirjoittaa PillarCatholic.com (15. helmikuuta).
- Lahjoitukset ovat edelleen vähäisiä [koska katolilaiset eivät halua maksaa Franciscuksen kirkon tuhoamisesta].
- Vatikaani jatkaa toimintaansa paisuvalla budjettivajeella.
- Jotkin Franciscuksen kuraattorin osastot ovat budjetin "nälkäkuurilla", toisilla taas on verrattain hyvä rahoitus.
- Viestintävirasto maksaa lähes yhtä paljon kuin maailmanlaajuinen nuntiatuurien verkosto: 38 miljoonaa euroa.
- Vatikaanin suurlähetystöverkosto on budjetoitu 41 miljoonalla.
- Koko evankelioimisdikasteri saa 21 miljoonaa.
- Uskonopin dikasteri saa 2 miljoonaa euroa. - Pyhän istuimen rakenteellinen budjettivaje on "50-60 miljoonaa euroa vuodessa". - Vain noin viidennes Vatikaanin kiinteistöistä on käytettävissä tulojen tuottamiseen. - Franciscuksen tahto, jonka mukaan kardinaalien ja muiden papiston jäsenten pitäisi alkaa maksaa Vatikaanin asunnoistaan täyttä markkinahintaa, on koskenut vain kardinaali …Veel
fi.news
1

Puolan hallitus toistaa Betlehemin lapsenmurhan

Puolan parlamentin alahuone hyväksyi 22. helmikuuta 224 äänellä 196:ta vastaan lain, joka sallii "jälkiehkäisypillerin" käytön 15-vuotiaasta lähtien ilman reseptiä. Tekstistä on nyt keskusteltava …Veel
Puolan parlamentin alahuone hyväksyi 22. helmikuuta 224 äänellä 196:ta vastaan lain, joka sallii "jälkiehkäisypillerin" käytön 15-vuotiaasta lähtien ilman reseptiä.
Tekstistä on nyt keskusteltava senaatissa, ennen kuin tasavallan presidentti julistaa sen. Presidentin kanta on edelleen epävarma, sillä hänen neuvonantajansa ovat suhtautuneet varauksellisesti pillerin käyttöikään.
Hiljattain esitettiin lakiehdotus, jonka mukaan abortti olisi sallittu 12 viikkoon asti.
Puola kuuluu maailman alhaisimman syntyvyysluvun maihin.
Kuva: © Robin Marty, CC BY, AI käännös
fi.news
1

Taas sairas

Lievän flunssatapauksen vuoksi Franciscus on varotoimenpiteenä peruuttanut tänään lauantaina 24. helmikuuta pidettäväksi suunnitellut audienssit. Tästä ilmoitti Pyhän istuimen lehdistötoimisto. Kuva:…Veel
Lievän flunssatapauksen vuoksi Franciscus on varotoimenpiteenä peruuttanut tänään lauantaina 24. helmikuuta pidettäväksi suunnitellut audienssit.
Tästä ilmoitti Pyhän istuimen lehdistötoimisto.
Kuva: © Mazur CC BY-NC-ND, AI käännös
fi.news
2

Saksan piispat ottavat käyttöön homoseksuaalisten syntien pääideologin ja "helpomman" liturgisen kielen

Saksan piispat ovat nimittäneet "homoseksuaalien sielunhoidon" edustajan, jota kukaan ei tarvitse. Samaan aikaan tavalliset uskovaiset pakenevat joukoittain, eikä kukaan välitä. Puheenjohtava piispa …Veel
Saksan piispat ovat nimittäneet "homoseksuaalien sielunhoidon" edustajan, jota kukaan ei tarvitse.
Samaan aikaan tavalliset uskovaiset pakenevat joukoittain, eikä kukaan välitä.
Puheenjohtava piispa Georg Bätzing ilmoitti 22. helmikuuta, että homoseksuaaliaktivisti ja Essenin apulaispiispa Ludger Schepers ottaa vastaan tehtävän, jonka päätehtävänä on miellyttää homopropagandahallinnon vaikutusvaltaisia pomoja.
Yksittäisissä hiippakunnissa on jo olemassa homoseksuaalisten syntien propagandisteja ("Queer Pastoral Care"). Nyt tämä sirkus nostetaan piispainkokouksen tasolle.
Piispat hyväksyivät myös eukaristisen rukouksen "yksinkertaisemmalla kielellä" kuvitteellisille "vammaisille". Tässäkään ei ole objektiivista tarvetta, mutta se edistää ideologiaa, jonka mukaan liturgisia tekstejä voidaan muuttaa piispojen ja pappien mielivallan mukaan, mikä on jo nyt Saksassa sääntö, ei poikkeus, "hyväksyttyjen" ehtoollisrukousten kanssa tai ilman.
Yksinkertaistettu eukaristinen rukous kuuluu seuraavasti …Veel
et.news

Piiskop lubab missat, kuid on õnnelik, et keegi ei taha seda tähistada

Itaalia Ascoli Piceno peapiiskop Gianpiero Palmieri on lubanud jätkata igakuist missat San Cristoforos, Ascoli kesklinnas, "Coetus Fidelium Beato Marco da Montegallo" jaoks. Seda missat on Ascolis …Veel
Itaalia Ascoli Piceno peapiiskop Gianpiero Palmieri on lubanud jätkata igakuist missat San Cristoforos, Ascoli kesklinnas, "Coetus Fidelium Beato Marco da Montegallo" jaoks.
Seda missat on Ascolis peetud alates 2019. aastast. Alguses pidas seda kohalik preester. Kui ta tagasi astus, ei leitud teist kohalikku preestrit, nii et isa Giorgio Lenzi sõidab pühitsemiseks Roomast (575 km).
Monsignore Palmieri ütles CronachePicene.it-le (20. veebruar), et ta jagab oma preestrite põhjusi, kes keelduvad missat pidamast, sest ta usub, et [ebaõnnestunud] Novus Ordo "on teinud riituse väga rikkalikuks palvetest ja pühadest tekstidest".
Tema sõnul on kiriku tagasihoidlikkus püha messu suhtes seotud ohuga, et Teist Vatikani kontsiil "ei tunnustata".
Palmieri viitab "ohtlikule lõhestatusele", mida edendas piiskop (sic) Marcel François (sic) Lefebvre, justkui oleks Pius X süüdi kiriku tohututes probleemides.
Ta väidab, et Paulus VI tegi "tohutut tööd" Kiriku ühtsuse hoidmisel, saavutades peaaegu ühehäälse …Veel
et.news

Homoseksuaalne Konkubine šantažeerib oma poiss-sõpra, preestrit, välja

20. veebruaril taotles Hispaania Astuuria prokuratuur, Avilési territoriaalne osakond, 1 aasta ja 6 kuu pikkust vanglakaristust homoseksuaalile, keda süüdistatakse homoseksuaalselt preestrilt raha …Veel
20. veebruaril taotles Hispaania Astuuria prokuratuur, Avilési territoriaalne osakond, 1 aasta ja 6 kuu pikkust vanglakaristust homoseksuaalile, keda süüdistatakse homoseksuaalselt preestrilt raha väljapressimises.
Ajavahemikul 2016. aasta septembrist kuni 2017. aasta märtsini nõudis süüdistatav 26 korral preestrilt raha, ähvardades teda nii tappa kui ka avaldada pilte, millel nad kahekesi homoseksuaalset pattu harrastavad. Sel viisil sai ta 92 800 eurot.
Prokuratuur leiab, et need asjaolud kujutavad endast Hispaania karistusseadustiku artikli 245 kohast väljapressimise kuritegu ja on nõudnud, et süüdistatav maksaks ohvrile 92 800 eurot, millele lisanduvad seaduslikud intressid.
Pilt: Juzgados Avilés © infovaticana.com, AI tõlge
et.news

Hispaania: Kirikuõpetaja kasutab veepüstolit

Lõuna-Hispaanias Algecirasis asuva María Auxiliadora koguduse preester, salesiaanlasest isa Francisco Javier Cánovas Rodríguez SDB, mõtles paastu alguseks välja erilise nalja. Euharistia lõpus, mis …Veel
Lõuna-Hispaanias Algecirasis asuva María Auxiliadora koguduse preester, salesiaanlasest isa Francisco Javier Cánovas Rodríguez SDB, mõtles paastu alguseks välja erilise nalja.
Euharistia lõpus, mis oli väidetavalt pühendatud "ristimise uuendamisele", ütles ta kohalolijatele, sealhulgas paljudele lastele, et püha vesi ei olnud neile piisav.
Nii võttis ta välja tohutu veepüstoli ja pritsis usklikke: "Lapsed olid nii õnnelikud, et hüppasid vahekäigus üles ja alla, et vett vastu võtta," kirjutas DiarioArea.com (25. veebruar).
Ajalehe sõnul "üllatas" see žest tseremoonial osalejaid. Üllatus jäädvustati mobiiltelefonidega ja laaditi üles sotsiaalvõrgustikesse.
DiarioArea.com usub, et see oli "uuenduslik" viis jõuda lasteni, et näidata, et religioon ja lõbu võivad käia käsikäes. Realistlikumalt öeldes õpetas isa Cánovase ajurünnak aga lastele, et tema "religiooni" ei tasu tõsiselt võtta.
AI tõlge